Rosanna- Kärt återseende

Pemsan och Nocke träffade varandra, de kanske inte kände igen varandra då det var ett år sedan det sågs, men de verkade glada :) Jag vet faktiskt inte hur det är med hästarnas minne och sådär, om de känner igen gamla hästar eller människor de spenderat mycket tid med förut...
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessika

Jag tror definitivt att de minns sådant! Vi har två 7-åringar som är "bröder" (de har samma pappa men olika mammor) och är uppväxta ihop, det skiljer bara en månad mellan dem. Förra året lånades den ena hästen ut på foder och i somras kom han tillbaka. Han fick gå i hagen bredvid ridbanan och när jag skulle rida där på MIN 7-åring, som stått kvar här hemma hela tiden, fick de genast syn på varandra och min 7-åring gick med mycket bestämda och raska steg fram mot staketet för att kunna sträcka sig över till hagen där hästen som varit utlånad gick. De snackade sååå mysigt till varandra, smågnäggade och "mullrade" sådär som de kan göra. Sedan ställde de sig och kliade varandra över staketet, det var absolut ingen tvekan om att de kände igen varandra för min häst brukar absolut inte vara intresserad av att hälsa på nya hästar annars. :)

2013-08-30 @ 09:08:11
URL: http://www.jessikaung.blogspot.com
Postat av: Frida

Det gör dom! Min häst bodde tsm med en c-ponny för många år sedan sen träffades dom på en tävling förra året först innan dom såg varandra så gnäggage dom som galningar och sen träffades dom och ställde sig och kliade varandra direkt! Och som hade inte sett varandra på säkert 5 år!

2013-08-30 @ 09:46:20
Postat av: Anonym

Det gör dom såklart :) Köpte min häst av en uppfödare som 8 åring, hon hade flera syskon som stod på gården. När jag var på samma tävling var hennes syskon också där och dom började genast gnägga till varandra! Då hade dom inte setts på några månader.

2013-08-30 @ 10:21:21
Postat av: Carolin

Jag tror de minns både människor o hästar.
Speciellt om de stått varandra nära o gått tillsammans under lång tid :-)

2013-08-30 @ 11:24:59
URL: http://stallcarlsvik.blogg.se
Postat av: Daniela

Tror definitivt att hästar kan känna igen andra hästar och människor. Min förra medryttarhäst hade jag inte träffat på 2½ år, och när jag kom in i hagen och ropade på honom höjde han huvudet och kom galopperande mot mig (han kom aldrig självmant annars!), då kom tårarna :')

2013-08-30 @ 21:57:45
URL: http://danielasfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0