Rosanna- Salt

Jag tycker länge att Ture har varit konstig som ska kissa hela tiden! Varje gång man tar ut honom från hagen nästan och man ser honom kissa ganska ofta samt har en blöt box. Vi har tyckt det varit lite konstigt men inte att det var något problem. Så hade vi fysioterapeuten ute för några dagar sedan som kollade igenom hästarna (alla var jättefina :) ). Vi berättade aóm tures kissvanor och då sade hon att det antagligen var för att vi ger honom för lite salt. Salt binder vatten i kroppen och utan det rinner det lätt bara igenom, hon hade varit med om att många trott deras hästar haft njurproblem när de kissat mycket men att de bara behövde mer salt. Alla våra hästar har saltstenar men vi har inte lagt till salt med kraften. Men en storhäst behöver 1 dl salt om dagen så vi ska börja med det. Speciellt nu på sommaren när det är så varmt är saltet viktigt, på vintern räcker det med lite mindre. Blir intressant om Ture börjar kissa mindre nu, vi får se :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Det är många som missar det där med hästars saltbehov, en saltsten räcker tyvärr oftast inte.. Ett överskott av salt är inte heller farligt för hästar, och de kan inte lagra salt i kroppen så salt behövs varje dag :)

2013-08-27 @ 19:17:17
URL: http://saganomensaga.blogg.se
Postat av: Olivia

Jag har hört av en veterinär att man inte ska ge salt i maten, eller det skadar ju såklart inte, men hästarna tar upp saltet bättre om man har det i vattnet än vad dom gör när man har det i maten. Vi har alltid saltvatten till våra hästar inne! Förutsatt att man har hinkar och inte vattenkoppar då ;)

2013-08-27 @ 19:49:57
Postat av: malin

Har Mikaela slutat rida?

2013-08-28 @ 00:00:00
Postat av: Anonym

http://tavlingsryttaren.se/?p=348

2013-08-28 @ 14:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0