Rosanna- Rådmansö

Som sagt tävlade jag och Cillen på Rådmansö idag, en 1,20 hoppade vi :) Det enda jag koncentrerade mig på var att ha honom framåt hela tiden i en bra galopp! Jag tyckte att jag lyckades med det även om jag fick kämpa lite! Haha, var helt slut när jag kom ut och tror inte min sjukhet helt har försvunnit då jag även blev trött bara jag sprang med Cillis på besiktningen haha. Jag måste fortfarande få ihop honom mer och spänna bågen, men det ska jag ta hjälp av från tränare :) Jättenöjd med klassen då vi blev nolla och kom på en tiondeplacering! Måste sett ut som om jag verkligen satsade då jag hade ganska offensiv ridning och rejsade i kurvorna, men tog ganska långa svängar :)
 

Vivexa- På tävling

Mitt i allt flyttbestyr tog vi med Cillen på tävling! Kul att lämna alla kartonger och träffa trevliga människor. Extra roligt när Cillen var nolla och placerad :) Nu är vi påväg hem!Passade på att fynda en varm tröja inför vintern.


Viveca - trender vofsingar

Visst är det festligt att det är inne med olika hundraser inom hästvärlden.
Först skulle det var stora respektingivande hundar såsom doberman, rottweiler och rohdesian ridgeback (Maria Gretzer har flera stycken).
 
Jag var starkt sugen på att köpa en oxå, men hörde att de var så frusna så att de behövde täcke, var dödstrött på alla hästtäcken då så det blev inget köp.
Säkert pefekta att ha på en gård men väl stora att släpa med sig överallt, kan ju räcka med alla 5-700 kilos kolosser som man fösöker hantera...så då var det plötsligt en stor hund i liten förpackning som gällde = jack russell, enligt mig en jättejobbig hund, typ shetlandsponny. Kaxig och svår att få lydig.
 
Alldeles för mkt vilja o tuffhet för min smak.
 
Och nu är det fula små snarkhundar som är det senaste = fransk bulldog och mops...undrar vilken trendnisse som lyckades med att få dessa raser in i stallen...nå´n som vet?
 
Vem vill pussa denna skrynkelnos??
 
Och vem kan tycka att denna profil e snygg?

Ja, själv är jag ju lat och kelig. Gillar lättuppfostrade vallhundar som är långhåriga, mjuka och mysiga att pussa.
 
Världens vackraste Sasha:)
 
Alltid pigg o glad o sugen på lek:)
 
Och när hon råkade bli på smällen med en golden retriver så blev det 10 sötnosar till.
 
Och då var vi ju tvungna att behålla en = Kiara (min favoritparfym när jag var 15 år)
 
 

Rosanna- Kärt återseende

Pemsan och Nocke träffade varandra, de kanske inte kände igen varandra då det var ett år sedan det sågs, men de verkade glada :) Jag vet faktiskt inte hur det är med hästarnas minne och sådär, om de känner igen gamla hästar eller människor de spenderat mycket tid med förut...
 
 

Viveca - hälta fram

Nu har det varit så extremt torrt och hårt i marken under hela sommaren, så flera veterinärer har berättat att det är xtra många hovledsinflammationer.
Något intressant som jag läst forskning om gällande ledförslitningar (artros eller pålagringar = kärt barn har många namn) för människor är att lätt träning är lika effektivt som inflammationshämmande medicin (typ Metacam, Butta för hästar).Det är inte farligt att motionera även om man har lite ont, men dagen efter ska smärtan  återgått till som den varit innan, Annars har man tränat för hårt.
Att motion fungerar beror på att näringstillförseln till ledbrosket ökar och musklerna stärks så att belastningen på leden minskar.
Detta tror jag absolut gäller för hästar också. Och jag som varit med ganska länge har ju även märkt att förr ordinerades alltid boxvila vid hälta, men nu är det mer och mer kontrollerad motion som gäller. Nocke tex ska abolut inte vila när han är halt, utan få lätt motion, tex gå på skrittband eller tömköras. Både Nocke och Ture som är lata och matglada då man inte rider dem, fungerar inte att leda för att bli bra. Då blir det ingen aktiv "lätt motion" utan helt meningslös och de blir snarare haltare.
Då hästar vilar eller bara är ute o promenerar tappar de alla övriga muskler, och även andra problem kan då komma fram.
 
Nocke som varit en elitponny under många år har behandlats flera gånger i lederna, men har alltid med aktiv vila blivit bra och kunnat tävla igen.
 
Åh, vad jag älskar denna ponny. Han gör verkligen allt för sin ryttare och är alltid superpositiv och glad. Finns inte många som han:)
 
 

Rosanna- Titta vem som är tillbaka!?! :D

 

Rosanna- Salt

Jag tycker länge att Ture har varit konstig som ska kissa hela tiden! Varje gång man tar ut honom från hagen nästan och man ser honom kissa ganska ofta samt har en blöt box. Vi har tyckt det varit lite konstigt men inte att det var något problem. Så hade vi fysioterapeuten ute för några dagar sedan som kollade igenom hästarna (alla var jättefina :) ). Vi berättade aóm tures kissvanor och då sade hon att det antagligen var för att vi ger honom för lite salt. Salt binder vatten i kroppen och utan det rinner det lätt bara igenom, hon hade varit med om att många trott deras hästar haft njurproblem när de kissat mycket men att de bara behövde mer salt. Alla våra hästar har saltstenar men vi har inte lagt till salt med kraften. Men en storhäst behöver 1 dl salt om dagen så vi ska börja med det. Speciellt nu på sommaren när det är så varmt är saltet viktigt, på vintern räcker det med lite mindre. Blir intressant om Ture börjar kissa mindre nu, vi får se :)
 
 
 

Viveca - ryggont och hälta

Alla vi som håller på med hästar kommer förr eller senare ha en halt häst (tyvärr). Och då är det ju väldigt viktigt att inte bara behandla symptomen utan lösa källan till det onda. Om detta kan man skriva sida upp och sida ner. Men idag tänkte jag ta upp en fråga om vad som gäller när ens häst är halt och även har ont i ryggen.
Frågan är då om hästen blir halt av ryggontet eller om hältan i benen gör så att hästen får ont i ryggen.
Jag ställde denna fråga till Helene veterinärsassistent och fysioterapeut som regelbundet kommer ut och kollar våra hästar. Hon håller även på att skriva en bok som tar upp ämnet kring hur man diagnosticerar var hältan sitter.
 

Viveca - trodde jag såg i syne

Detta är inte photoshop :)
 
Två glada elefanter mitt i Stockholm med Kaknästornet i bakgrunden.
 
 
Jag blev jätteglad då jag såg att de hade det så bra. Stor hage och en kompis (det är ju det som jordbruksverket kräver för alla hästar).
 
 
 
 

Rosanna- Fördel

Någonting jag tänkt på är att det finns en väldigt positiv förmån man som ryttare har i ridsporten. Det sägs ofta att det svåra med ridsporten är att man måste ha ett bra samarbete med ett annat djur som kan vara svårt att kommunicera med. Men precis som alla andra sporter finns alltid problemen med skador speciellt på hög nivå när det är en stor fysiskt ansträngning.
 
En skada för tex en friidrottsman eller fotbollsspelare kan förstöra hela karriären eller i alla fall hålla en borta från tävlingarna en lång tid. Visst är det så att man som ryttare är beroende av att ens häst håller sig frisk för att elitryttarna ska hålla sig kvar i toppen, men det är inte lika karriärförstörande om hästen drar på sig en långvarig skada som det är i andra sporter. Det är ju oftast hästen som får skador inom ridsporten då den står för den fysiska ansträngningen. Men som ni såg nu till EM, vår dressyrryttare Patrik Kittels topphäst Scandic gick inte igenom besiktningen utan hade blivit skadad, men då hade han som tur var möjligheten att rida en av sina andra hästar, Toy Story, istället. Tack vare Toy Story kunde han då fullfölja EM ändå och det var ju tur att han hade en fin andrahäst. 
 
 

Rosanna- EM-finalen

Rolf slutade på en fjärdeplats i individuella finalen! Många trodde på medalj och hoppades på ett guld innan dagen, men det blev tyvärr utanför medaljerna. De fick ett nedslag i båda klasserna, och det är alltid väldigt oberäkneligt in i det sista men deras rundor var annars väldigt fina! Vinnare blev Roger Yves Bost, fransmannen som många (även jag) föraktat lite pga hans speciella ridstil, flyger lite över sadeln i sprången haha. Men nu när jag sett honom de här dagarna kan jag inte annat än beundra honom lite grann, både han och hans häst har faktiskt varit ganska enastående! 
 
 

Viveca - på besök hos Linda

Linda har ett gäng fälttävlanshästar som hennes dotter tävlar upp till landslagsnivå. Just nu är dem på lag-SM i Tågarp, jag håller tummarna för dem och Roslagens Rid- & Körklubb
 
Här med två egna uppfödningar, en liten unghingst och ett åringssto.
 
Hon är så glad över att den nyfödda killen verkar ömsa päls och bli svart som sin mamma:)
 
 
Man blir riktigt sugen på att ta ett eget föl någongång, men det är en lång transportsträcka med mycket jobb och kostnader innan man vet vad man har. Så hitills har jag valt att köpa hästar från 5 år och uppåt.

Rosanna- OTROLIGT!!

Grattis det svenska hopplaget till ett brons i EM!! Jens, Angelica och Roffe var idag alla nollor i den svåraste klassen! :D Henrik fick ett ynka nedslag som inte behövde räknas. Så himla bra, 3:djeplats av 19 länder. Även roffe ligger trea inför den individuella finalen där Henrik också deltar! :D
 
Mamma och teven

Viveca - rädsla

Många av oss drabbas ju av att bli rädda. Höjdrädsla är ju vanligt, när man inte hoppat på ett tag så växer plötsligt de allra minsta hindren till att bli gigantiska.
Ramlar man av och slår sig illa, så är det ju jättelätt att bli rädd, händer det ofta så kan man ju helt tappa glädjen i att rida. Och det värsta av allt är ju att om man börjar bli rädd, då blir man stel och spänd, vilket påverkar hästen så att även den blir spänd och risken är störra att man ramlar av igen....och igen
= tufft.
Ja, vad gör man då? Har man blivit höjdrädd, så är ett bra tips att hoppa massor av pyttesmå hinder och sen sakta höja dem. Kanske skippa att åka på träning hos en tränare som är känd för att höja hindren.
Jag anmälde mig till en unghästgrupp med min vuxna häst, då nivån automatiskt blev låg och jag kunde få tillbaka självförtroendet, utan att känna mig feg. För det kan vara svårt att säga att man vill hoppa lågt om man rider i en grupp med proffsiga ryttare, man vill ju alltid vara duktig, så det är risk att man hänger på och hoppar för höga hinder för fort.
Rädsla drabbar faktiskt de flesta ngn gång, men ju fortare man tar tag i den ju fortare försvinner den. Ett annat tips är faktiskt att köpa en uppblåsbar väst, för då slår man sig mindre om man ramlar av vilket gör att hjärnan inte blir så rädd för att trilla. Det kan faktiskt vara bra om man ramlar av ngn gång ibland (utan att slå sig) då vet man att det inte är så farligt. 
Har man blivit rädd för att rida, så gäller det att få tag på en supersnäll (gärna slö) häst som inte är rädd för ngt. Får man skänkla på lite istället för att sitta och hålla igen så känner man att man är mer i kontroll och rädslan försvinner.
Så mkt av ridningen sitter i ens huvud, trygghet och självförtroende kan göra underverk.
 
Nemo var för känslig för mig i hoppning så jag fick dåligt självförtroende av att hoppa honom.
 
Rosanna tyckte att han var lätt och jätterolig att hoppa, och att han var bra för hennes självförtroende då han aldrig stannar. Han passar en ryttare med bra balans som finns där utan att göra för mkt.
 
Quattra ger mig super självförtroende, hon är inte så känslig och kan stanna om man är för passiv, men bara man skänklar lite så hoppar hon glatt. Och jag har en förmåga att skänkla då jag tror att jag inte gör ngt.
 
Så det gäller verkligen att välja en häst som passar ens egen ridstil och temperament. Om man ser på Malin Baryard t ex så är alla hennes topphästar ganska lika.
 
 
 
 

Viveca - hon skulle ha en spark i röven

Undrar verkligen om det var vad Sylve ville säga till hela Sverige om EM och Angelica Augustsson. "Hon skulle ha en spark i röven", hrm. tycker faktiskt synd om både henne och honom.
Men vad gör inte journalisterna för att få till en bra rubrik. Att Jens och Rolf Göran gjorde fantastiska insatser liksom glömdes bort. Jaja visst var det surt att hon tog fel hinder....men shit happens.
Jag är såå imponerad av Jens, han satsade verkligen och Lunatic slickade bommarna, men alla (utom den sista) låg ju kvar. Det bara lyser självförtroende om Jens.
Visst är det kul att vi har en till stjärna. Rolf Göran är ju som alltid helt underbar :)
 
Ture har faktiskt tävlat mot Lunatic flera gånger innan han blev som bäst:)
 
 

Rosanna- EM

Idag börjar EM i hoppning!! Ska bli så himla roligt att följa faktiskt, Roffe vann ju indivuduellt 2011. Även om han inte har samma underbara häst så verkar svenskarna vara väldigt starka och har kanske god chans både individuellt och i lag. I laget rider Rolf Göran på Casilla, Henrik Von Eckermann på Gotha, Jens Fredricsson på Lunatic samt Angelica Augustsson på Mic Mac. Sylve valde mellan att ha Angelica eller Emma Emanuelsson på Titan i laget men valde sedan Angelica, hoppas Mic Mac är på sitt goda humör! :) Tyvärr finns det ingen kanal som sänder EM live?! Utan tyvärr kommer vi få se sammandrag på kanal 2, så himla tråkigt då jag tror det finns stort intresse och det är mycket roligare att få följa hela tävlingen... Men var bänkade framför teven kl. 22.15 ikväll! Då drar EM igång.
  
 
 
 
 
 

Viveca - alltid redo för ett garv

 
 
Är man på dåligt humör kan man alltid gå ner till stallet och snacka lite med Cillen.
 
Han är alltid på gott humör och redo för ett stort skratt :)

Rosanna- Min häst

För några månader sedan ringde Min Häst upp och ville intervjua migveckats veckor sedan kom de ut med ett nytt nummer och där fanns repotaget :D Så de tre första sidorna är ett repotage som i det stora hela handlar o mig och hur det är att vara hästbloggare. :) 
 
Lite roligt att läsa om tankarna för några månader sedan, för det är lite som ändrats! Tex stod det att den gamla bloggen med säkerthet skulle vara kvar, men nu har jag ju börjat blogga här istället. Det nämdes att det märktes att jag och mamma stod varandra nära och det passade ju riktigt bra att vi började blogga ihop då ;) Sen så stod det även att jag hemskt gärna ville åka till Kenya och rida bland vilda djur, och det kommer hända! Har fått i tidig 18-årspresent att åka med mamma och två till till Tanzania i November :D Då kommer ni minsann få spännande inlägg från oss båda!
 
När jag var lite yngre prenumererade jag själv på min häst och tyckte det var en jättebra tidning :)

Rosanna- Tävlingen

Varken jag eller Cillen var på topp idag! I alla fall inte jag då jag igårkväll hade världens feber men valde att åka idag ändå då den hade gått ner, men jag kände mig ändå väldigt seg. Jag red inte Cillen på något bra sätt och vi fick två rivningar, som inte är acceptabelt då detta ska vara enkelt. Vissa språng blev väldigt fina men det var överlag ingen specieltt bra runda! Sen om jag ska återkoppla till mitt förra inlägg så var jag faktiskt mer upprätt som jag ville, men lyckades inte få ihop honom mellan hand och skänkel. Han blev lite lång och jag lade in ett extra galoppsprång på ett par hinder, tur att man har en häst som ställer upp i alla fall även fast ryttaren tabbar sig :)


VIveca - mask

Just nu gäller det att ha lite xtra koll på hästens ben. Ser du små gula prickar på insidan av fram benen så är det styngflugans larver. Sen slickar hästen i sig larverna och får mask i magen:'( Det lättaste sättet att få bort gulingarna är med en ryktsten. Har man ingen sån så får man pillra bort med fingrarna.Rosanna- Tävling!

Imorgon bitti åker jag och Cillen på tävling för att hoppa en 1,20 i Hallstavik! :) Tur att det är ganska nära för det var ganska få startande och blir en tidig morgon. För två helger hoppade vi ju samma höjd i Sundbyholm men jag har några saker jag vill förbättra imorgon gentemot då. Jag var missnöjd med att jag inte hade tillräckligt mycket kraft i honom och att han blev lite lång och seg. Vi kom till framhoppningen för tidigt då och hela framridningen blev ganska seg och utdragen. Imorgon ska vi ha lite mer intensiv framridning så att han hela tiden är på tårta och alert. På banan ska jag vara mycket mer upprätt och hela tiden ha honom framför mig, få honom mycket mer på bakbenen med mer skänkel. Vid relaterade avstånd ska jag direkt sätta mig ner och samla ihop honom och reagera snabbare då det rann iväg lite för länge förra gången. Få se imorgon om jag är nöjd med min insats, om jag kommer förbättra det jag nu sagt att jag ska! :)
 
 Förra tävlingen

Viveca - på cirkus scott

Lämnade alla hästar hemma i hagen för att få njuta av lite cirkus. vissa nummer var riktigt bra. Tyvärr inte häst numret:'( men det är väl svårt på sån liten yta. Dock såg hästarna välmående och glada ut och dock massor av godis o klappar :)
Rosanna- Dagens Ridpass

Cillen
Idag red vi ut, ville ut och galoppera och få igång honom innan jag rider lydnad på volten imorgon innan det är tävling dagen efter! :) Så idag red jag på rörmossevägen som är en grusväg, den är ganska lång och går både upp och ner. På vissa ställen kan den dock vara lite hård, nydligen lade de dit mera grus som gjorde att det blev bättre underlag, men inte överallt. Så jag försöker även rida i kanten där det är gräs ibland.
 
Cillen är ju typ världens snällaste och brukar alltid försöka sitt yttersta, men även han har egna åsikter ;) Tex är det ridmässigt ganska stor skillnad på vägen bort och på vägen hem till stallet. På vägen bort kan han vara lite av en segis, man kan skänkla till honom i skritten och han ökar, men direkt när man släpper skänkeln saktar han ner igen, det går långsammare och långsammare tills han ibland stannar. Vid galoppfattningar är han lite långsam och tar några travsteg innan han börjar och är lång och seg. Vid vägen hem så får man istället passa honom så att han inte springer iväg och det är hela tiden sitta och korta och göra halter så han lyssnar tillbaka, han gör galoppfattning från halt och ja ni förstår. Han är så mycket lättare att rida på hemvägen när han har mer egen motor, men samtidigt är den segare varianten jag behöver öva på då det är viktigt att få ihop honom när han är så. Men idag var han i alla fall väldigt eftergiven i halsen nästan från början till slut! Direkt när vi började trava sänkte han huvudet och jobbade lägre :) 
 
En annan grej man märker han anpassar efter situation är rädsla för saker. När vi tex rider hem sista biten upp på vår grusväg brukar han bli rädd för en soptunna bakom honom som vi ridit förbi och kan helt plöstligt skena iväg upp till stallet och hagarna. Men nu har vi flyttat hästarna och Cillens kompis Ture rider man förbi innan man rider förbi soptunnan, och när han inte har nytta av att vara rädd då han inte vill åt det hållet är han kolugn hela den vägen där han egentligen brukar vara "rädd". ;) Det är ganska roligt faktiskt att uppmärksamma hästarnas beteenden så här, man kan försöka lära sig lite hur de tänker! :p
 
 
 

Viveca - på kliniken igen

Denna gång med hunden. .. man har inga sysselsättningsproblem då man har diverse djur precis.
Vi har precis röntgat hennes opererade ben o håller tummarna för att allt gått bra då de inte behöver göra om operationen.

lite läskigt är det. ...

Viveca - känslan viktigast

Sitter precis och kikar på en som provrider en häst och det slår mig att känslan verkligen är viktigast. Oavsett om hästen är slö, pigg, het, supervälriden eller  ganska busig och egensinnig. Så måste man verkligen känna att det ska bli superkul att rida denna häst.
Ibland är man sugen på en utmaning och vill ha en häst att utveckla, eller så vill man ha en tävlingsmaskin som man direkt kan gå ut och plocka rosetter med.
Nästan alltid när vi varit ute och letat så har det varit hästar att utveckla och man har tittat på vissa saker (typ hoppteknink och energi), vi har då bortsett från vissa saker. Den perfekta hästen finns inte, alltid är det ngt.
Men självklar har det blivit fel ibland, att köpa häst är lite av ett lotteri.
 
Quattra provred jag inte äns (vilket jag iofs inte rekommenderar) och hon visade sig vara en riktig vinstlott :)
 
Mer positiv och supergo´ häst får man leta efter :)
 

Rosanna- Vill ha

Jag har ganska länge velat ha ett speciellt schabrak jag sett ryttare på stora tävlignar ha som i scandinavium, globen och nu senast såg jag det i Falsterbo. Jag kommer dock inte ihåg att jag har sett det i någon svensk affär, men jag tänkte kolla om ni vet vad det heter och finns? Risken är väl att det är alldeles för dyrt men jag skulle ändå vilja veta vart det finns! 
 
Även denna luva, vissa tycker den är hemsk, medan vissa tycker den är cool (samma sak med schabraket ovan). Jag tycker den är jättehäftig :D Men om man ska använda en så pass utstickande luva ska den i alla fall vara i en diskret färg tycker jag, som svart eller brun. Jag vet att den finns att beställa i Sverige, men bara för 600:-. Någon som vet var den finns för billigare? Behöver absolut inte vara något speciellt märke bara den ser liknande ut :) Tack på förhand, hoppas någon vet!
 
Förresten vad tycker ni om de här två prylarna, något ni skulle vilja ha eller inte? :)

Viveca - Måste tyvärr säljas

Jag och alla våra hästar (verkar det som:)) gillar verkligen vårt skrittband. Det har hjälpt oss otroligt speciellt under vintern.
Men även nu när vissa hästar behöver skrittas igång är det ovärderligt. Ture till exempel är inte kul att promenera med. Antingen är han superslö eller så hetsar han upp sig och blir smått vild.
Har även haft stor nytta av det bara som back- och ryggträning för alla hästar. Bra för dem att kunna arbeta utan sadel, ryttare och träns. Även våra heta hästar brukar slappna av och gå snällt på bandet.
Men det är ju en av nackdelarna till att flytta från gården, att man inte kan bestämma allt (finns dock många fördelar oxå, såsom när hagar, vattenkoppar etc går sönder).
Dit vi ska flytta finns det tyvärr inte möjlighet att ta med bandet = snyft).
 
Man kan ställa in det på intervallträning med backträning och i olika hastighet beroende på hästens skritt.
 
Ny kostar den ca 180 000:- och vi säljer vårt för 110 000:- + moms.
Nå´n som är intresserad?
 

Viveca - snart flyttdax

Tiden går fort, snart går det flyttlass både hit och dit. Känner hur stressen kommer flygande.
Våra tre stora hästar kommer få det lyxigt värre, med nytt fint ridhus. Pemsan kommer fortsätta att bo i Norrtälje med lite ponnykompisar (om hon inte säljs förstås).
Förstår inte hur man kan motstå denna söta (superduktiga) ponny.
Vi vill sälja henne till en ny duktig liten ryttare som kan fortsätta att ha roligt med henne :)
 
 

Rosanna- Hemma

Nu är jag hemma efter en vecka på Rhodos! Det var superkul även om man nu kommit hem sjuk. Men med hästar hemma finns inte så mycket utrymme att tänka på sig själv utan jag fick byta om och dra ner till stallet! :) Hälsade på mina fina hästar och red sen Cillen. Han var superfin! Mamma har som ni läst ridit honom ett par gånger när jag varit borta, superbra med någon som kan hjälpa till så han håller igång och inte blir stel! De andra dagarna har hon haft honom på skrittbandet :) Men jag byggde upp en studs på volten och hoppade den samt jobbade honom i övrigt. Han var väldigt pigg idag och då blir han så mycket lättare och rida eftersom han får mer kraft att korta sig samtidigt som han har suget framåt. Dock fick jag ta det försiktigt för jag märkte att hans högra framsko var halft avtrampad. Det var tre sömmar som hade lossnat så skon satt inte riktigt som den ska.
 
En söt Pemsan, Ture och Cill när jag kom ner idag :)
 
 

Viveca - på kliniken

Är med Ture på kliniken. Senskadan är klart bättre, men behandlad i hovleden. Ska ta det lugnt i3 veckor och sen kollas igen. Håll tummarna för att han är bra då. pls.

Viveca - inredningsdetaljer

Gick runt i vårt hus och kollade in alla hästiga inredningdetaljer
Detta är vad jag hittade:
 
 
 
 
Min favorit :) Vad mkt kul vi har haft då dessa kommit i vår ägo.
 
 
 
 
 

Rosanna- Tävlingsbilder

Emma Lindström var så snäll och tog bilder på mig och Cillen från Sundbyholm 1,20-klassen, här kommer dem!
 
Framhoppningen
 
 
Banan
 
Så avslutar vi med denna för att man ska få skratta lite :)

Viveca - min favoritsadel hoppning

Det är en Butet flatback, tillverkad i Frankrike. Och såå skön att sitta i, har aldrig suttit i en sadel där det verkligen känns som man sitter fast, får ett skönt grepp med sätet.
Har läst på lite om den och då sägs det bl a att den passar de flesta hästar. Det tycker dock inte min sadelutprovare. På Nemo passade den inte alls. Men på många stora tävlingar ser man proffsryttarna använda samma sadel på alla sina hästar. Butet är den sadel som jag sett flest proffs använda.
Den är tillverkad i kalvskinn.
 
Nypris kostar den ca  30 000:- vi köpte dock denna begagnad för 17 000:-
 
 

viveca - Kvällsritt med Cillen

I dag hade Rosanna skrivit "galopp på ängen" , så jag fixade iordning honom efter middan. Körde galopp intervaller i en hage som har en del uppförs backar. Galopperade uppför o skrittade nerför.
Red fyra varv i vänster galopp o fyra i höger. Skrittade sen i 20 minuter. Han var lite på tårna=vilken härlig häst :)

viveca - söndag morgon

Har nu mockat 4 boxar och funderar på vad jag ska göra...

inviga min fina buckla?


Eller ett litet svettigare alternativ

hoppa i dessa


eller helt enkelt gå tillbaka till sängen :)


Viveca - tröttnar aldrig på hästar

När jag var barn var jag väldigt aktiv. Min mamma sa att jag bara fick ha 5 aktiviteter i veckan, så det var ridning  (såklart), elitgymnastik (var med, men ingen vidare talang), hundklubb (jag och min bästis tvingade områdets tjejer att vara med), blåvingarna (= scouterna, varför vet jag inte då jag varken gillar att tälta eller vandra i skogen) och fotboll ( här var jag om möjligt mindre talangfull än i gymnastik).
Ja, sen bytte jag ut vissa av ovanstående aktiviter mot att gå med  i klubbar för volleyboll, basket och friidrott, gjorde ingen större succe här heller - kanske beroende på att jag bytte sport hela tiden.
För att summera det hela så är det enda intresset som funnits med hela livet och utvecklats och växt, är mitt intresse för hästar.
Man kan aldrig bli uttråkad, fullärd, för gammal, för skadad eller för trött, då det ju alltid finns alternativ och nya utmaningar. Man kan byta nivå, disciplin, hästras, you name it.
Jag blir så glad då jag läser artiklar om utvecklingsstörda och handikappade och folk som mår dåligt som blir hjälpta till ett bättre liv med hjälp av dessa underbara djur.
Blir även så tacksam mot hästen som låter oss rida, träna, tävla dem, att de är så snälla och går in i en transport som är helt mot deras natur. Och att de är så goa och mysiga.
Jag förstår ju också att de helst av allt vill vara ute i stora hagar med sina kompisar, men ändå så accepterar de med gott mod det mesta som vi hittar på.
Ett stort tack till er alla supermysiga hästar :)
 
 
 
 

Rosanna- Bloglovin

Ni som läser bloggen får jättegärna följa oss på Bloglovin! Då ser man varje gång något nytt inlägg publiceras :)
 

Viveca - alla stilar tillåtna

Det bästa med hoppning är att det inte är en bedömningssport. River du så river du oavsett hur tjusigt det ser ut. Sen blir man självklart imponerad av de som rider snyggt och felfritt. Men det som är absolut viktigast är att man kämpar med att göra det så bra för hästen som möjligt.
Det värsta jag vet är när ryttare sliter tag i innertygeln och tycker att hästen ska hoppa mer eller mindre stillastående. När jag ser en så´n ryttare i en omhoppning, så vill jag verkligen inte att de ska vinna. Sen finns det de ryttar som kan rida superfort och göra detta på ett juste sätt för hästen = då blir jag riktigt glad om alla bommar ligger kvar.
 
Kan inte låta bli att bli impad, denna häst måse verkligen lita på sin ryttare.
 
 
En annan hoppstil, känns lite risky då hästen snart tar upp huvudet...stackars ryttarnäsa.
 

Viveca - spänning i varda´n

Kan man inte flänga runt på terrängbanan för att få lite adrenalin och spänning i livet, så kan man ju alltid ut och övningsköra med Rosanna :)
"Hjälp, hjälp vad ska jag göra nu?" kan hon plötsligt skrika då hon ska köra ut på motorvägen = klart läskigt, vad ska jag göra då jag ser att påfartsleden försvinna snabbt.
eller "hinner jag köra ut?"  och så kör hon ut i full fart på huvudled....när man sitter med hjärtat i halsgropen, så säger hon att "jag hade ju redan kollat att det var fritt fram..."
 
Jaja vad gör man inte för att spara in lite körlektioner.
 
 
 

Rosanna- Fotografering

Tänkte lägga upp lite bilder från vår fotografering för någon vecka sedan som skulle bidra till en fin headerbild. Vi provade många olika platser och tekniker att fota på, den vi valde ut tyckte jag blev jättebra! Min bror och Vivecas son var fotograf.
 
 
 
Så himla typiskt Cillen att börja klia den som står bredvid honom, spelar ingen roll vilken häst det är!
 
Samt lite "backstage"bilder
 
Här är våran bild med det stora B:t med lite redigering som vi sedan valde ut, en ganska självklar vinnare :D
 

Viveca - tvätt tips :)

Ett hett tips gällande tvätt är att INTE tvätta dina vita älsklings shorts tillsammans med brunt schabrak...
 
Ja, mina shorts är nu brunskitfärgade och ligger i soptunnan.
 
Vad kan man säga om detta? Jo, att vissa blir inte klokare med åldern...no names.
 

Viveca - Mysig morgonritt

Läste Ridsport till frukost och blev inspirerad av en artikel av Peter Markhne. Han skrev om vikten av övergångar och att vara lätt i handen. Vikten i händerna ska bara vara vikten av tyglarna. Jag kommer ihåg när jag började ta dressyrlektioner för miljoner år sen, då skulle man ha ett mjölkpaket i varje hand...
Jag gillar verkligen dagens lätta ridning. Det jobbar vi med när det gäller alla våra hästar.
Det var så roligt att rida Cillen idag, hade fått stränga order om hur han skulle ridas från Rosanna. Och Peters ridning fungerade jättebra. Vart tionde steg gjorde jag övergångar eller tempoväxlingar. Han var lydig för skänkeln och alert.
Vi red ute i skogen i cirkus en timme. Hade på mig väst, då han kan vara busig men han var jättesnäll.
 
Cillen är lite kul, han kan verka helt kolugn och sen plötsligt far han iväg och bockar eller busar, så det gäller att var lite alert då man rider eller leder honom.
 
 
 

Viveca - nattning av hästarna

 
Cillen ♥ Quattra
Mmm du luktar gott
 
If I scratch your back will you scratch mine?

Viveca - nästa resa

Nästa resa går till mitt favoritland Irland. Det är en gruppresa (finns ett par platser kvar :) ).
Ska hoppa massor av roliga terränghinder på nya spännande hästar. Det är från detta ridcenter som Quattra kommer (och Nemo).
Vi kommer bo i en liten söt by, Portumna, som består av en huvudgata med några restauranger (Kina krogen är min favorit) och några pubar.
Här har jag nog varit 50 ggr, ett tag åkte jag på jaktresor hit ett par ggr om året med kunder (innan jag insåg att jag var 3 barnsmamma och detta nog var det mest riskfyllda inom ridning man kan göra...). Att rida med 50 vilda irländare på diverse hästar i full fart över murar, ut på asfalt etc överträffar det mesta, adrenalin depån är fylld för lång tid framöver. Fördelen för vår svenska grupp var dock alltid att vi fick mkt bra hopphästar.
Hästar blir ju dock väldans pigga i grupp och inte helt kontrollerbara, så jag brukade leta upp en snäll häst med bred bak, så jag kunde styra in min häst i den för att få stop då och då och andas lite.
Nu ska vi dock inte vara med på ngn jakt utan träna terräng på Olivers superfina terrängbana, så nu blir det ordning och reda.
Ska bli sååå kul, kommer säkert att bli kär i ngn vild irländare (men har lovat både mig och familjen att inte köpa någon mer häst, hur sugen jag än blir).
 
Lite bilder från mitt och Rosannas sista besök där, då vi blev kära i Nemo....och han råkade hamna i Sverige :)
 
 
 
 
 

Rosanna- till salu

Jag har just nu massa hästutrustning till salu! I och med flytten måste alla hästsaker vi samlat på oss rensas ur, väldigt mycket har slängts men lite finare grejer är ju bra att sälja! Ger exempel på vad som finns till salu på Hastnet, så får ni söka på "Rosanna Zimdahl" så kommer alla mina annonser upp.
 
Back on track nättäcke
 
Magplattor från glengordon, HL, tömkörningsgjord
 
Terrängskydd
 
Horseware amigo
 
Horseware Rambo
 
Racesafe 
 
Sjöhagen stalltäcke
 
Fleece halstäcke
 
Horseware Rambo
 
Kylpaddar
 
 Såhär har jag det förresten just nu :D
 

Viveca - istället för sömnpiller

När jag inte kan sova, brukar jag träna på olika dressyrprogram. Det fungerar mkt bättre än att räkna får, slappna av etc. Jag brukar somna redan efter första hörnpasseringen, haha....
 
Här är min dressyr från Mantorp med Quattra i år. Lyckades få 69,25% (46,1 straff) och slutade på en 2:a plats = jättekul:)
 
  
 

Rosanna- Cill<3

Här kommer lite mobilbilder från tävlingen senast, bilder som inte var uppställda eller planerade, utan bara dokumentation om vad som skedde! :)
 
Mamma håller i medan jag gör iordning
 
Besiktning!
 
Haha Cillen vill också se ut
 
Avskrittning efter rundan
 
När jag svabbade av honom på huvudet och vatten rann ner i munnen ;)
 
Fin tävlingsplats!
 
På hemvägen stannade vi till för att handla, och Cillen är alltid så nyfiken på allt som händer.
 
Haha han är så härlig!

Viveca - Mexiko världens tryggaste land!?

Vi har ett superläckert resmål i Mexiko, men få vågar åka dit....det är så otryggt!
 
Varför kan man undra, hur många hundar åker med säkerhetsbälte i Sverige?
 
Haha, ja det är väl knarket man menar. Men den handeln är främst vid gränserna och inget man märker. Åh jag önskar att fler besökte vår härliga schweiziska ranchägare. Man blir såå glad efter en vistelse där.
 

Viveca - veterinär om knivskärningar av häst

Igår kom den välrenommerade och erfarna veterinären Stig "Stickan" Ahlengärd hem till oss för att kolla upp ett par hästar. Stickan har även varit med i TV programmet Djursjukhuset.Passade på att intervjua honom om ett omdebatterat ämne, knivskärningar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosanna- Sista minuten!

Jag och två kompisar har "länge" tänkt på att åka utomlands tillsammans, men det har inte blivit av att vi bokat. Vi har letat men inte hittat någon passande resa. Men så bestämde vi oss ändå för att vi skulle åka den sjätte augusti, men vi bokade aldrig då vi inte hittat något passande. Men sedan igår morse så kände vi att det började bli tight om tid haha så vi bokade en resa till Rhodos för att åka idag! :) Så flyget går vid 18 och jag kommer hem igen den trettonde.
Det är vid såna här tillfällen det är guld med en bloggpartner som kan hålla bloggen levande när den andra är borta! ;) Men jag kommer blogga lite därifrån också, har hästinlägg på gång som jag kan skriva klart därifrån :)
 
När jag och mamma var i Mallorca i april i år fick jag rida en superfin PRE-hingst! Så himla underbar att rida då den var så känslig för hjälperna :) Den här resan blir det dock inte så mycket ridning.
 
 
 

Viveca - videointervjuer

Då jag är runt mkt i hästsammanhang och träffar mkt hästfolk tänkte jag att det kunde vara intressant att intervjua olika experter inom olika områden. Såsom veterinärer, equiterapeuter, sadelprovare, hästhandlare etc etc.
Idag kommer min egen husveterinär hit, tänkte höra om han vill börja.
 
Då man skrittar av kan man ju alltid passa på att fundera på olika intressanat intervjuobjekt.
 
Vad tycker Du? E det en bra idé?
 

Viveca- = Michelingubbe

För ett par veckor sen testade jag (ofrivilligt) min nya Airsafeväst. Var och tävlade fälttävlan på Johannesberg.
Lyckades först med konststycket att rida fel väg i dressyren (hur man lyckas med det kan man ju undra, då programmet är mkt bra o  lätt uppbyggt), och sen fick jag pissiga poäng då jag inte brydde mig om de viktiga hörnpasseringarna och flöt in i nya gångarter, dvs inga tydliga övergångar. Trodde att jag kunde glida igenom programmet och få superhöga poäng, men det lyckades inte!
Efter det var jag så sur så jag tänkte att nu jäv..ar ska jag inte få ett enda tidsfel i terrängen Var mkt kaxig o utgick från att jag skulle vara nolla på hinder. Jagade iväg stackars hästen över de 2 första hindren och skenade sen iväg mot hinder 3, genade oxå för att spara tid. Min hindersökande supersnälla häst sög då snällt tag i en liten ponnystock, shit hann jag tänka vi kommer att hoppa fel hinder. Försökte lite hastigt och alldeles för sent styra in henne på rätt hinder, varpå hon tar ett jättesprång över flaggorna mellan hindren.
Jag flög som en katapult ur sadeln, hörde ett susande ljud och hamnade sen som en flygande gris på en luftmadrass. Riktigt skönt faktiskt:) sist jag ramlade av kände jag mig som en 1000 kilos potatissäck, så detta var en ny härlig luftfärd..
Ja, det vill säga innan jag insåg att jag skulle leda hästen tillbaka med svansen mellan benen och röd i ansiktet av pinsamhet....hrm.
 
Man har den över den vanliga västen, men det känns faktiskt inte alls klumpigt.
 
Brukar inte deppa så länge:) På´t igen bara.
 
Fantastiskt fin häst jag har, men det gäller ju att visa henne tydligt vad man vill att hon ska göra / hoppa...
 
Men västen funkade toppen, nu gäller det bara att rida med knoppen! Lärde mig att varje hinder är lika viktigt oavsett höjd och svårighetsgrad. Visst är det fantastiskt att man kan fortsätta att lära sig saker även då man kommit upp i åldern....!?
Summa summarum så kan jag verkligen rekommendera denna väst, väl värd sitt pris på ca 5900:-, kände faktiskt inte av min luftfärd alls.
 

Rosanna- Ny design

Som ni märker tog det inte lång tid innan vi bytte design, som jag verkligen ville skulle komma så fort som möjligt eftersom den jag försökte göra inte var den snyggaste :) Men nu tycker jag allt flyter ihop och ser mer proffsigt ut. Tack Erika ännu en gång, som även hjälpte mig med designer på förra bloggen. 
 
Ser det likadant ut på era datorer/mobiler? :)
 

Viveca - boxvila i köket

Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Nu har vi lyckats med konstycket att ha en hund som ordinerats boxvila av veterinär :)
Och det visade sig vara mkt mer pyssel och  pass med än då vi haft hästar med samma ordination.
Ja, Kiara vår fina hund på 3 år hoppade ner från hästlastbilen i vintras och fläkte sig på isen. Var sen lite halt från och till, så till slut åkte jag in med henne till klinik för en ordentlig undersökning.
Det visade sig att hon slitit av ett korsband och med tanke på att hon är ung och ganska tung, så tyckte veterinären att hon skulle opereras.
Jag hade dock inte förstått vidden av denna operation. De sågade nämligen av benet (=skelettet) på henne för att sen sätta fast det med platta o skruvar i en annan vinkel, som då ska ersätta korsbandet.
Så det blev ett rehabschema som hette duga, med nästan 24 timmars passning  = tur att vi är fyra som kan hjälpas åt och att det är sommar utan ngn inplanerad semester direkt.
 
Här är det först itusågade och sen ihopskruvade benet.
 
Det är mest på natten som hon måste bo i denna box/bur. Jag tycker det ser ut som värsta zoo i köket, men Kiara skuttar faktiskt glatt in i den. 
 
Först efter 12 veckor är det meningen att hon ska få vara hund igen...hon som älskar att busa och leka.
 

Rosanna- Pemberley

Red nyss en uteritt på Pemsan! Det lilla energiknippet som om jag släppte tyglarna skulle vara i 180 på en sekund! Så kändes det på vägen hem på grusvägen haha.. Men jag lät henne inte springa utan satt ner och försökte jobba henne hela tiden, gjorde även massa halter för att hon skulle lyssna på mig. Ibland får man verkligen till det, hon har så lätt för att samla och jobba så det är väldigt trevligt och på så sätt lätthanterligt att rida. Tex när man rider markarbete med henne på volten, hon är som en dröm! Kan gå i stadig form, vara lugn och korta och länga galoppen av små hjälper. Det är det jag gillar så mycket med henne, hon är väldigt känslig och lyssnar bra på vikthjälper, rösten och saktar av om man klämmer med knäna. Dessa signaler måste hela tiden vara lagom och jag tror det kan vara svårt att trycka på rätt knappar första gången man rider henne, det tar sin tid att lära sig.
 
Vid hoppning tänder hon alltid till och visar lite vad hon går för, de två sista galoppsprången tar hon tag i hindret och hoppar sedan med den spänst bara hon kan! Hon är en väldigt känslig ponny som kräver sin ryttare, men när man väl förstått sig på henne är hon underbar!! Men jag hoppas det snart kommer någon liten ryttare som har en bra känsla och tron på att de kommer lära sig varandra, som sedan blir det där oslagbara teamet! :)
 
Då hon är till salu får ni gärna höra av er om henne, hennes annons finns här  och nu är hon ute för ett alldeles för lågt pris enligt mig. Men vi har ganska knappt om tid att sälja henne.
 
 En härlig bild på oss tycker jag!! :D
 

Viveca- Bättre än brems

Något vi har provat att köpa, eftersom det har ryktats om att hästarna älskar dem, är dessa slickgodisar! De finns i många hästbutiker och alla hästar vi har blir helt besatta av den här med orginalsmak. Vi har använt den till svårfångade hästar i hagen och även tagit med till kliniken. Ture står snällt o superstilla även vid elaka stick i leden om han bara får lite lakrits slick :)
Dessa finns tex att köpa här för 75:-


Rosanna- Tävling, Sundbyholms travbana

Cillen 1,20
Fin, fin häst. Han gjorde hela rundan väldigt okomplicerad och var nolla. Men jag är inte så nöjd med min ridning då jag tyckte jag agerade för sent på distanserna och anridningarna. Förra tävlingen var han mycket mer naturligt pigg och jag trodde han skulle vara det idag också men det var han inte så därför fick jag honom inte riktigt på bakbenen och han var inte ordentligt framme för skänkeln. Det hela blev lite mesigt och defensivt kändes det som. Vi fick rätt antal språng på alla linjer men jag samlade ihop alldeles för sent, jag kände mig lite off. Därför blev han också lite lång hela tiden, men han har ju väldigt lätt för sig och löste hinderna ändå. Vissa hinder blev också väldigt bra med luftiga språng.
 
Så mer drivning och ihopsamling från min sida men är väldigt nöjd med min Cill som alltid gör sitt bästa :DD Superhärlig tävlingsplats dessutom! :D Vi fick ett förargligt tidsfel då vi red 61 hundradelar över maxtiden men som inte gjorde så himla mycket. Vi red avd. B då vi tänkte att vi ändå inte hade någon chans i avd. A då jag bara skulle rida en lugn runda, då är det billigare med avd. B. Men i avd. A var det endast fyra nollor av 65 starter så jag skulle kommit på en femte:plats ändå om vi skulle ridit avd. A! Det blir det nästa gång :)
   
Vi har äntligen fixat vår filmkamera så nu blir det riktigt bra videos, speciellt om man ändrar kvalitén på klippet i det nedre högra hörnet :)

Viveca- Svettigt men kul

Fina fina Cillen :) På framhoppningen var bakbenen rakt upp i himlen. På banan hoppade han mer normalt men såg väldigt säker och stabil ut. var så stolt över mitt fina ekipage :D Nu ska vi äta lite och sen tuffar vi hem med guldgossen i tryggt förvar där bak.

Viktigt att få i hästen vatten när det är så varmt, vilket Cillen inte höll med om trots våra idoga försök.


Snygg frisyr va!?

Rosanna- I lastbilen!

Nu är Horse"R"us tidigt ute på vägarna igen :) Vi är påväg med Cillen till Eskilstuna för att tävla! 

Tävlingen går på sundbyholms travbana där även SM var. När jag skulle anmäla och läste i propositionen att underlaget var grondslag blev jag jätteförvånad för jag hade aldrig hört talas om det. Men sedan googlade jag på det och läste att det var superbra! Och jag såg ju på webb-tv från SM och det var verkligen en jättestor, jättefin tävlingsbana!! Jag längtar tills vi får rida in där :) 


Rosanna- Presentation

Jag heter alltså Rosanna Zimdahl och är född 1995, fyller 18 i december. Jag ska börja sista året på rodengymnasiets ekonomilinje. Vegetarian eftersom jag inte vill stötta köttindustrins behandlande av djur. Jag har bott på vår gård norr om Stockholm i hela mitt liv där mitt hästintresse började. Eftersom mamma alltid haft hästar har det fallit väldigt naturligt och jag också blev intresserad väldigt snabbt, har ridit och tävlat sedan dess 6 års ålder.
 
Just nu rider jag häst och sport resors två storhästar och en ponny, ponnyn Pemberley är till salu men har hoppat Msv B. Häst och Sport Resor Saturnus har just nu en senskada och kommer vila ett tag framöver, medan Chilavert är igång och tävlar. Jag vet inte vad jag kommer göra efter gymnasiet men en tanke jag haft är att flytta till ett tävlingsstall och bo där något år för att utvecklas och ha kul. Hade en blogg innan, hästdiggaren, som var någorlunda välkänd inom blogghästvärlden, men kände att det var dags att starta något nytt :) 
 
På Falsterbo i år!


Jag och min fina gamla ponny som hoppade upp till 1,30.

Viveca- Lite om mig

Jag är en sån som tittar in i varje hage som passeras, hajar till så fort jag ser 4 ben och en svans och tycker att alla hästar är intressanta från små shettisar till enorma shire.Man kan kalla mig passionerad eller besatt, det är bara att välja.
Växte upp i ridskolan, ryktade o ryktade tills hästens mankam var alldeles utsliten....som tack fick man rida en gång per år = julafton kl.5.00 (o jag som är sååå morgontrött).
Blev sen medryttare på alla möjliga o omöjliga hästar från 4-åriga araber till fina hopphästar. Mina första egna hästar köpte jag först som 35-åring, men sen har det blivit desto fler.  I början köpte jag oridna, felridna mm problemhästar. Kunde jag rida 30 meter utan att bli avkastad så köpte jag hästen. Red till den och sålde den då den var tävlingsklar. Började även tävla en del fälttävlan och 120 cm hoppning. Sen blev barnen så duktiga så de fick ta över.
Har parallellt startat och byggt upp ridreseföretaget Häst & Sport Resor med min man Anders. Så då har det börjat komma hem en hel del irländska hästar (vet inte hur det gick till...!?).
Nu är det jag och Rosanna som rider, jag satsar på fälttävlan och hon på hoppning. Jag har ett belgiskt halvblod (dock inköpt från ett av våra ridcenters på Irland), som jag planerar att starta lätt klass på i år och på sikt * om det känns lätt och bra.
 
Min idol : Anna Hassö, tuffare kvinna får man leta efter.
Gillar inte; när tjejer som fyllt 40 säger att de är för gamla för en det ena en det andra. Själv har jag tänkt rida hela livet, om jag så ska ta mig fram med rullatorn till hästen.
Gillar mest: att upptäcka nya spännande länder från hästryggen, i höst blir det Tanzania.
Äter: Mest vegetariskt (cheezeballs klassas väl hit?)
Dricker: helst vin (borde varit född i Frankrike)
Sportar: Anmäler mig till tjejmilen o Maraton för att tvinga mig att springa och hålla igång.
TV: älskar att titta på engelska och svenska deckare (har dock tröttnat på Mord i Midsommer)
Olat: just småätande av onyttigheter framför teven
Positiv sida: Rycker snabbt upp mig från misslyckande och tar nya tag.
 
Min underbart söta häst Quatra:)
 
 
 

Rosanna- Cillen...

Såhär såg min häst Cillen ut i hagen några dagar sedan... Taggad? Tycker hans stil passar ganska bra med hans namn i alla fall :) Eller borde det kanske vara Chillen?
 


Lyckades vid samma tillfälle få en ganska bra ögonblicksbild på vår katt Madicken också!
 

Viveca- Årets populäraste resmål

Vårt ridcenter på Mallorca, där man föder upp PRE-hästar är årets mest populära.
Jag och Rosanna var där med en grupp gäster i april, och hade det såå bra.
 
Här ligger man i lä på hårkvalitet fronten. behövs inga extensions här inte :)
 
Jag red det kombinerade hopp- och dressyrprogrammet, här lite balansträning (behöver jag mkt av)
 
 Här på superfin hingst, så lyhörd och  välriden. Hade dock lite temperament oxå. (vem vill inte ha en kille med lite stake...)
 
Läckert med pool bredvid ridbanan:) Ja ridbana har vi hemma oxå, men var e poolen???
 
Åh vilken härlig vecka vi hade, längtar tillbaks :)
 

Viveca- Fälttävlan är min grej:)

Denna sport har allt :)
 
Du måste träna dressyr vilket gör att din häst blir så mkt roligare att rida. Sen är det ju alltid kul om man får till en hopprunda med inte alltför många fel och lyckas du med detta så är den stora belöningen, att i full fart få flyga över hinder i terrängen.
Snacka om adrenalinkick. Man blir så lycklig när man susar över mållinjen, går knappt att beskriva.
 
Det som är så bra är att alla med en trevlig allroundhäst kan vara med. Och i alla åldrar:) tror även att hästarna mår bra av denna allsidiga träning och tävling.
 
Min fina häst Quatra som jag köpte på en av mina ridresor till Irland. Närmare bestämt på vårt bästa fälttävlanscenter.
 
 
 
 
 

Välkomna till vår blogg!

Mor & dotter, gammal & ung, hoppning & fälttävlan; många skillnader men vi har en viktig gemensam nämnare = vår stora passion för hästar o ridning!
 
Vi heter Rosanna och Viveca och bor med familj på en gård norr om Stockholm där vi bott i 17 år med våra hästar, hundar och katter. Snart kommer en stor omställning av våra liv ske då vi ska flytta till villa, men hästintresset kommer fortfarande vara lika stort och vi behåller tre hästar. På den här bloggen kommer ni alltså få följa oss och våra hästar men vi kommer skriva om mycket annat inom hästvärlden också, vi kommer ta upp relevanta ämnen att diskutera blandat med lite tips på utrustning kanske. En del av bloggen kommer även bestå av reseupplevelser vi upplevt och resetips med Häst och Sport Resor.
 
Det ska bli spännande att se vad den här bloggen utvecklas till men vi kommer lägga ner ganska mycket tid på denna blogg och kämpa för att få den att växa. Hoppas ni kommer vilja följa den :D
 
 

RSS 2.0