Rosanna- Vi har det bra!

Nu har vi varit i Tanzania 3 dagar! Det är varmt här, ca 30 grader och strålande sol. Vi rider varje dag ute i vildmarken, första dagen 2 timmar men resten ungefär sex timmar. Vi rider inte i någon nationalpark utan i det helt vilda, ingenting är arrangerat och det är få safaris här. Vi har sett så häftiga djur, giraffer, elefanter, olika antiloper. Det häftigaste var när vi galopperade bredvid giraffer och zebror tillsammans! Jag är jättenöjd med min häst också, ett fullblod som är så himla härlig att galoppera :) De tar väldigt bra hand om hästarna också. Det är väldigt svårt att få internet eller täckning här men ville få upp en liten uppdatering :)

Rosanna- Svansproblem

Alltså titta Tures svans! En svans att skämmas lite för haha... Tycker verkligen det är snyggt med den här långa och tjocka svansen men Tures har halvt skavts av! De två nedre dm är bara några strån.. Tror det var när han gick mycket på skrittbandet mycket förut då den bakre bommen var i svanshöjd. I verkligheten ser man att ungefär halva svansen upptill är så tjock som den ska, hoppas den växer ut snart ;)

Rosanna- Förberedelser

Idag har vi varit och köpt naturfärgade skjortor till resan, man måste nämligen ha beige/gröna kläder på sig helst som smälter in i naturen vid safarin ;) Efter det var jag i stallet 3-4 timmar, red båda två som var jättefina och ordnade lite till imorgon. Då ska Ture och Cillen nämligen åka till ett träningscenter där de ska vara de två veckorna vi är borta! Där kommer de få gå på vattenband, vibrationsband, tömköras, ridas lite, få massage, akupunktur och allt sånt! Det blir superbra tror jag, riktig lyx får dem :D Så är de i toppform när vi kommer hem igen, haha.
 
 

Rosanna- Inte långt kvar

Nu är det endast några dagar kvar innan jag och mamma åker till Tanzania!! :D Jag fick det i tidig 18-årspresent att följa med på hennes resa där vi ska rida genom enorma nationalparker! Det blir som ett safari från hästryggen och det finns mycket olika djur där; flodhäst, leopard, giraff, elefant. Vi kommer bo på olika camps i tält när vi är ute men de sista nätterna flyger vi till Zanzibar där det bara blir solsemester ett par dagar! Vi åker på fredag och är borta i tio dagar :D Tror det blir en resa värd att minnas, det ska bli häftigt!! 
 

Rosanna- Skrittäcke

Köpte idag ett nytt skrittäcke i ull i en närliggande hästbutik :) Jag tyckte det var skitsnyggt men tyvärr två småfläckar med lim från tillverkningen. Men eftersom det var det enda kvar i den storleken köpte vi det med lite rabatt, fläckarna tänker man inte alls på när det sitter på :) Letade efter ett med uppskurning vid skänkeln som det här hade också, för att det inte ska vara ett tyg emellan som stör. Jättenöjd! :) 

Rosanna- Utveckliing

Det känns verkligen som om jag och Cillen tog ett stort kliv framåt i ridningen för någon vecka sedan... Cillen har som ni vet en väldigt låg kropp och hals som inte är speciellt proportionerlig och han har inte någon naturlig fin form att gå i. Utan jag har jobbat honom med huvudet upp i vädret, bara tänkt på att han ska få in bakdelen under sig, det är det det enda jag koncentrerat mig på. Gjort massor av övergångar etc för att uppnå det.
 
Men jag tror det var dagen efter tävlingen, då jag verkligen hade fått fram honom, så accepterade han handen på ett helt annat sätt. När jag började rida honom dagen efter så när jag tog tygeln accepterade han den och sänkte huvudet istället för att streta emot. Hela det ridpasset fortsatte han vara så fin och hela ridningen fick en helt ny känsla. Då visste jag att han kunde jobba i form också även fast föregående ryttare har berättat att han väldigt ogärna vill det och jag har ju känt samma sak. Men nu denna veckan har han verkligen varit superfin och jag rider nu på ett annat sätt för att ha honom mellan hand och skänkel som faktiskt går. När jag kortar tyglarna driver jag alltid framåt tills han accepterar handen och tar stöd, han är så himla fin och lätt i handen hela tiden så allt blir mycket lättare och roligare. Sen så ska vi fortsätta jobba med att han ska ta lite mer stöd i handen, han blir lite ålig och börjar flytta åt sidorna när jag har det jämna stödet i tyglarna när han går avslappnat, men för att kunna korta sig behöver han kunna ha det utan att sakta av.
 
 
 

Viveca - gäller att börja i tid

Vi var i Turkiet med hela familjen för många år sen. Jag spanade då in ett gäng söta ponnyer som jag tänkte skulle vara lämpliga för Rosanna. Så hon kunde hänga med ut på en ritt i bergen.
Men när vi skulle välja häst så tyckte de på ridcentret att ponnyerna var inget att ha på uteritterna, de fungerade bara att ledas med nybörjare.
 
Så det var bara att slänga upp henne på en av de stora:)
 
Och det gick jättebra, full fart galopp utan problem.
 
 
Bättre med en stor och snäll än en liten och busig...
 
Det är faktiskt därför som jag aldrig köpt shetlandsponnier till barnen utan satsat på de lite större Welsh Mountains = en superb första ponny. De är mer som en riktig häst i miniformat och mkt mer ridbar.
 
 

Viveca - terränghoppning

Nu blir det kallare o kallare o mörkare o mörkare. Hela terrängsatsningen försvann i juli då Quattra blev halt. Tur att jag kunde pipa iväg några dgr till Iralnd o få hoppbehovet stillat ngt.
 
 
Fiins inget roligare än terränghoppning. Håller redan på att planera för en till resa i februari....
 

Rosanna- HÄSTHÖST

 
 

Viveca - Mode

Kingsland är ju norskt. Så här kommer lite snygga nyheter:)


Skulle gärna köpa flera av dessa, men de är ju ganska dyra. Speciellt här i Norge:'(

Rosanna- Film 1,25!

Cillen var riktigt riktigt fin på framhoppningen! :D Jag fick honom sådär perfekt pigg och taggad genom ökningar och minskningar och tänkte mycket på att även ha bra galopp i svängarna på framhoppningen och han hoppade sådär lätt och spänstigt han kan göra, det är ett kvitto på att man har honom i rätt form. Sedan blev det lite lång väntan innan vi skulle in på banan så lite av den färska "igång"-heten tyckte jag vi tappade då jag skulle velat gå in när jag hade honom precis så där fin, ska tänka på det nästa gång att sätta igång med hoppningen lite senare.

Väl inne på banan satte vi igång och de två första hinderna kändes jättebra, han fick fina språng! Sedan till trean hade jag bra tryck i svängen men vi kom lite nära, Cillen hoppade ett jättekonstigt hopp för jag tror han kände sig lite stressad genom svängen. Annars fick vi en bra runda, inte helt nöjd med min ridning då jag tyckte det blev lite orytmiskt. Jag tycker det är svårt att hitta de bra avstånden till hindret när man alltid måste driva framåt, jag är inte van vid det. Är fortfarande lite inne på ridningen jag alltid haft på mina andra hästar att vänta ut istället, men på Cillen är det han som väntar på mig. Men den här rundan var i alla fall den rundan jag ridit bäst på honom hittills! :) Hans bästa språng var på tvåan, det luftiga och avspända, på några andra hoppade han lite spänt och drog in bakbenen som ni ser, måste komma på hur jag ska rida för att han alltid ska få de fina sprången också. Han är ju en nivå över mig, men bara jag kan lära mig mer så tror jag det blir superbra! Jag måste vänja mig vid att alltid rida i den här friska galoppen och hitta avstånden där. Men det här var ju också vår debut i 1,25 så är jätteglad! Cillen är en pärla!! :D

Det var en funktionär i vägen i omhoppningen så det är därför jag skriker ;)
 

Viveca - Oslo horse show

Är här med Häst & Sport Resor:-)


Alltid kul att se massa duktiga ryttare o roliga häst prylar.


Dessa vill jag ha= dubbary stövlar. Vatten täta men åh så dyra. 3500 :-.

Rosanna- Färdighoppade!

Tävlingen gick jättebra :D Jag har äntligen börjat komma in i rätt tänk i ridningen på honom! Så vi var dubbelnolla och placerade! Han är verkligen en bra läromästare och jag ska minsann lära mig honom!! Nu känns det som om vi är på gång :)
Rosanna- Hopptävling!

Är nu påväg till Södertälje till första tävlingen på länge!! :) Eftersom mamma ska till Oslo idag så åker jag med pappa, han får inte köra lastbilen då han inte har C-körkort men som tur är kan man hyra travsport från stallet! :) Södertälje som är min favorittävlingsplats inomhus har ett meeting, men jag ska bara vara här idag och hoppa en 1,25 :D
 

Viveca - Oslo horse show

Håller på att samla ihop alla grejor för att åka till Oslo Horse Show. Förra året var Qubbe med oss. Det var verkligen superkul.
Men detta år följer (tyvärr) ingen häst med.

Rosanna- Olyckan

I förrgår så skulle jag longera Cillen lite på stallplan bara för en koll. Han var springig och busig och ville inte trava i normal takt. Och så när jag inte hade hunnit på ut honom på spåret än så far han iväg, drar med mig så jag hamnar lite bakom honom medan han fortsätter springa runt. Jag visste att jag var i en väldigt farlig position men ville samtidigt inte släppa honom, så sedan kom sparken då han både var på bushumör och hade någonting bakom sig, som då träffade mig rejält i magen. Sprang med några steg till men släppte sedan när det gjorde så ont och jag inte kunde andas. Så låg på marken kanske en halv minut för att få tillbaka andan som jag sedan fick, och förutom det så kändes ingenting konstigt. Så hämtade Cillen som hade blivit infångad i en hage av en annan i stallet (som tur var) och tog in honom.
 
Red honom kanske 45 minuter lite lugnt, jag kände mig pigg bara lite ont i magen någon gång. När jag kom tillbaka till stallet började jag fixa höpåsar och mocka och det var då jag började känna mig yr och supertrött. Så när jag började mocka hos Ture blev det alldeles svartflimrigt för ögonom, så satte mig ner en stund men fortsatte sedan. Fast förstod att jag inte skulle orka mocka något mer haha så slutade, det var lite svårt att se också för det blev som suddigt. Körde då hem och såg bättre när jag satt ner. Men hemma kände jag mig lika konstig och jättetrött så gick och lade mig någon stund. Så förstod jag att det kanske var någonting ändå som hade hänt så ringde till vårdcentralen som ändå tyckte jag skulle åka in till akuten och kolla.
 
Så min bror körde in mig och jag fick ta lite blodprov och dem kollade lite, jag hade lite lägre levervärden än vanligt. Så fick vänta några timmar på att göra en datortomografi då de kan se de inre organen som mjälten och levern och om de var skadade. Kräktes även flera gånger då så det kändes ju som någonting. Men datortomografin visade inga tecken på skadade organ så det var inget allvarligt :) Men antagligen att levern åndå blev lite skadad och att det annars bara var en hård smäll på magen! Men kände mig igår och idag allmänt seg med ont i huvudet och att det blir lite suddigt för ögonen ibland så det tex blir svårt att läsa en text. Men det försvinner väl efter några dagar, så inget allvarligt i alla fall!
 

Rosanna- VINST!!

Idag var finalen av div 2 där jag är lagledare, och vi vann!! Vi som precis kom med till finalen men väl här visade ryttarna vad de går för! :D Det var en riktigt tuff omhoppning då det hade hunnit bli mörkt och var därför väldigt många vägringar. Men vi slutade på fyra i fel i omhoppningen som räckte till vinst!! Ska berätta vad som hände igår senare, men jag mår bra och det var inget allvarligt :)


Rosanna- Här kan man...

hamna efter en dag i stallet! 
Rosanna- SötTure!
Viveca- Film från resan!

Här kommer ihopklippta videosnuttar från resan på Irland! Nu får ni se hur det är att vara på terrängresa här :D
 

Viveca - hemma igen

Tiden gick fort på Irland, wops så var man hemma igen, men med härliga minnen.
 
 
 
 
 
Funderar redan på när jag kan åka tillbaka dit:)
 

RSS 2.0