Rosanna- Helgens filmer


Debuten avklarad!!

Nu är vi påväg hem från Falun och debuten i 1,40 är avklarad vilket är väldigt skönt. Vi fick tre nedslag och två tidsfel, ett resultat som inte låter så jättebra men som jag ändå är nöjd med! Ture var verkligen superfin och hoppade fina språng även fast att han inte heller hoppat det på två år. Vi har bara hoppat tre hinder på denna höjden innan debuten så jag hade inte riktigt hittat den rätta avståndsbedömningen. Det var tre oxrar som vi rev, den första hade jag lite för dålig galopp innan, den andra lade jag honom för långt ifrån på och den tredje tog jag ett för mycket galoppsprång. Men det känns som misstag som jag kommer kunna bli bättre på om jag får mer rutin :)

 

Den här debuten har ändå varit en ganska stor grej så det är skönt att vi klarade det samtidigt som det kändes bra, en stor tröskel som överstigits! Resten av banan och de 10 andra sprången kändes rytmiska och bra. Det var också skönt att jag inte var så himla nervös utan kunde vara lugn och både tänka klart och andas genom rundan. Då är det lättare att kunna påverka ridningen inne på banan och ändra sina misstag. Dagen innan kändes det lite som om jag inte hade superbra kontroll och gjorde då lite konstiga beslut men idag hade jag faktiskt en mycket bättre känsla och att det inte var så komplicerat. Det är ändå ganska stora hinder men nu vet jag att vi kan och med lite övning kan jag också göra bättre ifrån mig som är det som kommer påverka resultaten! :) Jag är bara så himla glad över Ture och att få möjligheten att rida och hoppa en sådan superhäst är verkligen underbart!!

 

Kommer lägga ut filmen senare!

 

Fina Falun

 


1,40!!!!

Gårdagens 1,30 gick jättebra, vi var dubbelnolla och femma! :) Dock kunde jag suttit kvar ett par gånger och väntat på honom för att få en närmare avsprångspunkt, som jag verkligen måste göra idag eftersom vi ska debutera 1,40!! Det känns ganska bra, skönt att veta att Ture inte har några problem med höjden men så ska jag också göra min del rätt. Men det får gå som det går, det ska bli roligt att se hur vi (jag) klarar detta haha :) Men som mamma sa, att hoppa 1,30 på Nocke som var 1,48 borde inte vara någon större skillnad mot att hoppa 1,40 på Ture 1,75 hög :)


Rosanna- Falun!

Är just nu uppe i Dalarna, Falun. I morse åkte vi hit med Ture och ska vara här tills imorgon på meeting! :) Väldigt fin anläggning och de ska ha SM här i helgen så allt lär vara bra ordnat. Tittar på 1,20 nu och väntar på att vi ska hoppa nästa klass, det är dock ganska blåsigt och på prognoserna står det att det ska börja spöregna senare :oRosanna- Städdag!

Idag var det dags för den årliga städningen i stallet, bra att göra det för att hålla det fräscht och det blir faktiskt stor skillnad! Så Mie som är stallchef drog fram högtryckstvätten och vi andra borstade och skyfflade bort vattnet i skottkärror för att sedan hälla ut det i mockcontainern. Det blev faktiskt ganska slitigt eftersom det blir mycket vatten från att rengöra 13 boxar som sedan ska fångas upp av små skopor och hällas i många kärror. Det är dock smidigt med högtryckstvätten, som vi också använde vid våra årstvättar på gamla gården, för att man kan först sprida över en mix av vatten och rengöringsmedel på ytorna för att vänta en stund och sedan spola rent med högtrycken. Vi brukade också stå och skura på väggarna innan vi spolade av men på det här sättet blev det ju också rent!
 
Två glada hagkompisar, också från idag

Rosanna- Hej på er!

Som ni kanske har märkt gav vi lite upp på bloggen några månader sedan, jag tröttnade lite för att jag inte hade någon häst igång och samtidigt mycket plugg sista året på gymnasiet, mamma vet jag inte varför hon tröttnade haha.. Men nu tänkte jag ge det ett försök till, annars är det bara kul för mig själv att skriva lite eftersom det var så länge sedan.
 
Så läget idag då, jag har ju precis tagit studenten! Eller det var väl ungefär en vecka sedan och det känns verkligen jätteskönt, att för en gångs skull på väldigt lång tid vara ledig när man kommer hem är en väldigt härlig känsla. Även studentdagen var en väldigt bra dag som alla säger och dessa dagar efteråt har också känts lättande. Det känns bra att ändå ha något att göra nu på dagarna även fast man slutat skolan, hästarna tar såklart mycket tid och man kan ägna ännu mer tid hos dem, men sedan så jobbar jag även på McDonalds i Täby centrum. Det är faktiskt ett väldigt roligt jobb, tycker jag, för att man alltid har något att göra och man har väldigt roliga kollegor.
 
 
På hästfronten går det framåt, Ture och jag har varit ute och tävlat sedan februari nu dock bara sju starter då vi sparar på honom mycket. Men de få starterna har gått jättebra! :) Vi har hunnit starta två 1,30 och varit felfria i båda så vi är därför kvalade till 1,40! Han känns väldigt fräsch och är inte bara rolig att hoppa utan även en av de roligaste hästarna jag ridit på marken också därför är varje dag med honom väldigt härlig. Lägger upp senaste tävlingen på Jump Club här under.
 
 
Ska få mamma att uppdatera också, håll ut! :D

RSS 2.0