Rosanna- Obeskrivligt fin!


Rosanna- Falun

Förra helgen var jag med hästarna i Falun och tävlade första utomhustävlingen! Första tävlingen på länge jag är missnöjd med.
 
Första klassen var 1,20 med Tusse som nästan var oridbar på framhoppningen, han slängde sig och sköt rygg många gånger, han blev alldeles förbytt och svårriden för att det var utomhus! Han har ju varit helt suvären inomhus och hoppat allting klockrent och jag trodde det inte skulle vara någon skillnad utomhus, men vi har ju inte heller tränat ute utan bara i ridhus. Väl inne på banan blev det bättre men ändå lite svårt med rytmen, 4 fel. Sedan var vi även anmälda till vår första 1,30, där var han mer ridbar på framhoppningen när han hade gjort av med lite energi. Vi fick bättre rytm på banan men det kändes som om han var lite ovan vid höjden då han sprang lite mot hinderna och vi fick med oss fyra ner. Dock missar som är lätta att rätta till då han på två räcken blev flack och jag kunde suttit upp bättre, och så kom vi lite nära två oxrar för att han sprang på lite så då kom vi åt frambommarna där. Kändes som om vi helt enkelt behövde öva mer! Blev bara lite förvånad över hans överenergi helt plöstligt. Sista dagen hoppade vi 1,25 som kändes mycket bättre, en lugn och runda! Det var dock två hinder som det blev lite springigt mot där med, 8 fel.
 
Ture hoppade två stycken 1,30 och kändes jättefin! :) Dock tycker jag inte att jag gav honom de bästa förutsättningarna, jag satt och småhöll lite på honom istället för att våga ha mer galopp som man ska ha utomhus! Så där märkte man att jag också var ovan vid större ytor. Så vi hade 8 fel i båda klasserna för att jag tog ett extra galoppsprång och han fick för lite plats, men okej rundor och bra tider i båda.

 

Rosanna- Frankrike Normandie

Förra veckan måndag-lördag spenderade jag med hästar i Frankrike! Var faktiskt och provjobbade i ett stall då jag har bestämt mig för att åka iväg och satsa mer på hästar! Så jag åkte dit med flyg, tåg och taxi men kom fram till slut till Normandie som ligger i väst. Första man la märke till var den fina naturen! Som i en film med alla kullar och allt grönt!

Stallet var ett hoppstall med 20 hästar i träning, samt ett tjugotal till unghästar som bara gick på bete. Jag fick rida 7-8 hästar per dag, väldigt många alltså haha! Men det var roligt, väldigt fina hästar som var 4-7 år. Hoppade även alla någon av dagarna, så mycket lärorik träning. Min arbetsgivare tävlade upp till 1,50, hon red verkligen superbra tycker jag och hade ett sunt tänk om hästarna och träningen! Hon ville att ridningen skulle vara med hästen i ett samarbete istället för att sätta mycket press och göra övningar i obalans, t.ex. när mycket hand behövs till en springande häst. Tyckte det var häftigt att se när hon red en av sina äldre hästar, hon hade släppt tyglarna och övade balansen genom att lyfta upp benen så det enda som nuddade sadeln var rumpan, ändå gick hästen i en galopp som var lika långsam som skritt och nosen nere i marken. Så himla balanserad häst! Det var även roligt att rida en av femåringarna och som älskade att sträcka ut överlinjen som jag också kunde rida utan tyglar utan att hon sprang iväg, och att försöka svänga och böja med vikthjälper och skänklarna.  
 
Så alltså var ridningen jätterolig och jag tror jag skulle lära mig jättemycket genom att jobba där! Jag skulle även få tävla ca. 4 unghästar per vecka under tävlingssäsongen. Dock var det knappt någon där som kunde engelska! De tre andra som jobbade i stallet kunde endast franska och även på tävlingar var det bara franska som pratades. Därför tror jag att jag skulle trivas bättre i ett t.ex. tyskt eller holländskt stall där det vanliga språket runt hästmänniskorna är engelska. Därför letar jag vidare efter andra stall, men någonstans ska jag i alla fall :)
 

RSS 2.0