Viveca - Eddie

Har lyckats ta hela en ok bild på Eddie, så här är han. Mitt irländska fullblod, drygt 170 cm och numera 8 år.
Har börjat rida en del dressyr nu och ska även börja hoppa nu när han börjar komma till ro i Sverige.
Gäller att trimma och rida ihop sig innan fälttävlanssäsongen kommer igång.
 
 
 
 

Viveca - äntligen kom snön

Åh, vad härligt. Nu behöver inte mina hovar bli så leriga längre.
 

Viveca - jagad av lös främmande hund

Lycka är att vara ute och jogga och plötsligt bli jagad av annans hund, haha. Hade jag ridit hade det inte varit lika kul. Men  nu var jag ju till fots med Sasha kopplad vid min sida. Lyckan var att jag fick en anledning att stanna och vila:) försöker springa 3 ggr i veckan, men i morse var det trögt.
 
Men oj vad skitiga hundarna blir o vi har ingenstans att spola av dem så det e många grushögar i huset...
 
Sasha tyckte oxå att det var kul då hon förstod att det var en snygging i form av en stilig Welsh Springer Spaniel och inte en mordtörstig bulldog....(inget ont om bulldoggar...)
 
Alltid lika kul då det inte är mina hundar som är olydiga. Känner mig såå snäll då jag glatt säger att det är ok att främmande hundar kommer farande. Tycker att det är så trist med folk som skäller ut varandra. När jag hade hund i sta´n blev jag ofta utskälld då jag hade min hund lös, så jag vet hur det känns.
Brukade säga till den ilskna personen " stackars dig som har så tråkigt liv att du måste hetsa upp dig för något så banalt som att en liten hund inte är kopplad" då blev han (var ofta en han) om möjligt ännu ilsknare... Ja alla har vi våra sätt att förgylla varda´n på:)

Rosanna- Halloj!

Tänkte att det kanske var bra att skriva i alla fall ett bloggginlägg i halvåret? ;) Har nog inte haft bloggpaus såhär länge sedan jag började för typ fem år sedan. Men kan berätta att vi fortfarande trivs väldigt bra här i Rydbo och Rydboholmsstallet. Nu i helgen var Jenny Nordlöw här och hade en tvådagarskurs i markarbetesträning. Var bara med med Ture då Cillen har en sträckning i bakknät som han faktiskt fick på en tävling inne på banan, han blev distraherad när funktionärerna stängde ytterdörren när vi precis skulle hoppa ett hinder, han rev med frambenen och flexade då upp ganska mycket med bak och sträckte sig.. Superirriterande, och promenerar nu med en tickande bomb varje dag ;) Men Ture går bra, bygger upp hoppningen på honom nu, väldigt långsamt och säkert :)

Men markarbetesträningarna som sagt, de var superbra! Fick hjälp med att få Ture mer igång och ihop i galoppen som jag behövde. Man kan ibland luras av hans lyftande innerben i galoppen och tro att han jobbar, men egentligen kan han samtidigt vara hängande i handen och lite framtung. Fick ha en mycket kortare tygel och sätta på en liten ponnysporre, av den minisporren lyssnade han mycket bättre och ansträngde och satte bakdelen under sig. Även viktigt att jag vaktar honom så han inte lägger ner huvudet och blir framtung pga det. Men hade en väldigt bra känsla med honom hela tiden när han blev mer på bakbenen, och han är ju så himla rolig att göra alla dessa övningar med, så samarbetsvillig. Jenny ska antaligen komma till Rydboholm varje vecka, varannan dessa markarbetesträningar och varannan vanliga hoppträningar. Ska absolut börja träna regelbundet för henne :)
 
Här kommer film från träningarna, främst från andra dagen :)


Viveca - polo till häst

Jag har provat på att spela polo några gånger och det är verkligen kul. Oftast är ridning så seriöst, man ska stanna exakt vid A, fatta galopp vid M... snacka om millimeterdisciplin. Och så har vi hoppning där det ska räknas galoppsprång och meter hit o dit. Viktigt att allt är ganska exakt här oxå.
Då kan det vara kul att ha lite full fart och skoj på hästryggen.
Första gången jag spelade polo var i Kenya och nu sist var det i Argentina. Verkligen kul att helt hämningslöst go for the ball.
 
 
Det var verkligen svårt - men kul!
Prova om du har möjlighet.
 
 
 

Viveca - fin inför 2014

Rosanna klipper Ture inför nytt år o ny tävlings säsong. Snällare häst att klippa e svårt att hitta.

Han verkar njuta av att bli pysslad med.

Tycker det e mysigt med maskinen som vibrerar. ...strange!

Viveca - MörkerrittSå här mörkt var det på dagens ritt:'( såg inte vad som var väg o vad som var dike o skog. Litade helt på Eddie då jag galopperade, ganska läskigt. Ska nog satsa på en bra pannlampa. Men Es mörkerseende var helt ok då vi kom bägge helskinnade hem:-) Längtar efter ljusa kvällar. God Natt

Viveca - Nytt år och nya tag

Nytt är att min fina Quattra har åkt tillbaka till Irland = snyft:) trodde att jag skulle ha henne forever då hon är så himla fin. Men hon blev rejält halt helt plötsligt, trodde att hon hade vrickat sig. Men tyvärr var det värre än så. Vid röntgen så hade hon vassa pålagringar så ngn framtida tävlingskarriär var inte att tänka på. På rakt spår är hon ohalt så galopper och lite småhopp på stora ytor kan hon klara av. Men för en fälttävlanshäst så krävs det ju mkt dressyrarbete och banhoppning, och det skulle inte fungera.
 
 
 
Usch blir riktigt deppad då jag ser dessa bilder från vår korta tävlingskarriär. Hann starta 4 tävlingar och var placerad i tre av dem (på den fjärde ramlade jag av då jag styrde mot fel hinder, haha klantskalle). Hon hade allt, modig på terrängbanan, riktigt ok gångarter och bra hoppteknik. + var världens snällaste mot alla, både hästar och människor. Helt okomplicerad och alltid pigg och glad.
 
Jaja, men jag vill ju träna och tävla. Hon har det superbra på Irland, kanske får små lovande föl en dag.
I boxen står nu en ny irländare. Alla har ju sina för- och nackdelar....men ngn Quattra är det inte.
 
Han heter Eddie, har precis blivit 8 år och är mkt stor med världens rumpa. Är ett rent fullblod på drygt 170 cm. Oxå världens snällaste och helt orädd. Ska försöka fota honom lite i helgen och berättar då lite mer om honom.
 
 

RSS 2.0