Rosanna- Tusse 1,20!

I helgen tävlade jag och Tusse i Lurbo! Först hoppade vi 1,10 som kändes bra, men jag kunde haft lite bättre galopp i honom för vissa språng blev luftiga och fina men andra lite platta, så ganska olika kvalité på sprången. Men vi fick en fin runda med ett tidsfel i omhoppningen, jag tog det ganska lugnt men så var tiden ganska knapp också :)
 
Sedan debuterade vi 1,20 också! Det kändes verkligen superbra och vi fick väldigt fint flyt. Ridningen känns så naturlig på honom, det är inga konstigheter så vi har klickat med varandra ganska snabbt! Här fick han jättefina språng, speciellt på oxrarna där han tar i lite :) Men han kan vara tittig ibland så på nummer fyra stod han emot lite men han visar det ganska tidigt så man hinner stötta honom och göra det ända fram så hoppar han, vattenmatta är dock inga konstigheter vilket är skönt :) Men vi blev dubbelnolla och fick även en placering!
 

Viveca - Longering med Pessoa.

Vi försöker variera arbetet för våra hästar och ngt vi tycker är bra är denna Pessoa longering. Det är en speciell longeringsanordning som gör så att hästen får med sig bakben och rygg.
Det fungerar jättebra på Ture (vilket iofs det mesta gör, mer samarbetsvillig häst får man leta efter).
Tusse kommer säkert också att acceptera det, men är starkt tveksam till Eddie. Han får panik då han sitter fast i munnen. Kan bara longera honom i grimma än så länge. Har tydligen dåliga erfarenheter som sitter djupt inne.
 
Planen är att köra detta en gång i veckan. Då är vi på utebanan då vi inte får longera i ridhuset (inte bra för vårt fina underlag).
 
Ture är ngt sned och ojämn bak och vi tyckte att han använde bägge bak jämnare nu än då vi rider. Vilket visar att detta måste vara bra för honom.
 
 
Här kan ni höra lite förklaringar om detta system. Enjoy:)
 
 
 

Viveca - dressyr & hoppning i Portugal

Nu är vi hemma igen efter vår intensiva ridresa i Golega med horseXplore. Den var så pass intensiv att jag tappade rösten = superjobbigt att inte kunna prata. När ngn ringer så känns det som om man är superbakis då man väser fram att man inte kan tala....
Ja stället var i varje fall toppen. Red tre dressyrhästar och en hopphäst. Wow vilka hästar, hade jag varit kvar lite längre hade jag verkligen kunnat utnyttja deras utbildningsnivå till att lära  mig mer.
 
Detta var Rosannas favorit dressyrhäst, vilket är lätt att förstå.
 
En av tränarna red OS i Barcelona, fälttävlan.
 
Paulo var en suprebra tränare, gullig och duktig på att förklara.
 
Filipa som normalt hoppar tyckte det var kul att testa lite passage.
 
Och jag fick lära mig att piaffera.
 
Det finns en dressyrbana och en hoppbana, bägge stora med fibersand.
 
Ja, denna var det inte aktuellt att bada i då det var ganska kallt.
 
Rosanna fck hoppa denna KWPN häst som tidigare gått 150 cm och nyligen 130-140 cm.
 
 
Fint va!
 
Detta var min hopphäst, också en holländare. En riktig läromästare som snällt hoppade en bana på 90-100 cm med  mig.
 
Detta var en hingst som verkligen kunde det mesta och hade bra gång. Typ modern lusitano.
 
Vi red ut på en tur längs floden.
 
Paulo red denna häst först och sen fick jag testa.
 
Han var en hejare på både passage o piaff, vilket inte jag e, men det gick faktiskt riktigt bra.
 
Först visade Paulo mig och sen fick jag testa på egen hand.
 
Lycklig efter att hoppat en bana på en okänd häst, kände mig riktigt proffsig:)
 
Ja vilket ställe, hit vill jag åka tillbaka.
 
 

Viveca- dressyr & hoppning i Portugal

Är med Rosanna och rider på horseXplores nya ridcenter utanför Golega. Inleddes med ösregn, inte bara Sverige som har skitväder ibland. ?.Men sen kom solen o alla fina hästar fram:)
Red 3 superfina lusitanos, 2 hingstar o en valack. Alla kunde piaff o passage, vilket inte jag e så  bra på... men alltid kul att testa.
Bästa var de upprepade galoppombytena längs långsidan. Känner mig nu starkt motiverad att lära Eddie att göra åtminstone ett.
 
På em var det hoppning, väldigt fin bana och hinder! Fick en härligt trygg läromästare o hoppade glatt runt e  bana på 90-100 cm. Lätt som en plätt på denna häst. Himla bra för självförtroendet att då o då få hoppa en skolad häst.
Rosanna red en häst som går 130-140, så hon hoppade en högre bana, så lugnt o bra. Såg direkt helt samspelta ut:) Redan imorgon måste vi åka hem:(.
 

Rosanna- 1,30 samt tävlingsdebut!

Denna helgen var en tävlingshelg, två dagars tävling på olika platser med olika hästar. I lördags var jag och Ture i Märsta och hoppade en 1,30. Jag gillar Märsta, tycker om tävlingsridhuset och sådär, men den här gången regnade det mycket. Eftersom det var så lerigt på utebanorna red vi fram inomhus, ett litet ridhus med lite djupt underlag. Jag red inte Ture så himla hårt där inne men hoppade fram som vi brukar. Men märkte sedan inne på banan att han inte alls var tillräckligt framriden, vi hade inte den kommunikation vi brukar ha. Nu fungerade inte alls halvhalterna som de skulle och det blev inte rytmiskt. Det var dock ett ganska bra resultat, 4 fel i omhoppningen, men känslan var inte så bra som den brukar vara!
 
På söndagen åkte vi med Tusse till Botkyrka för tävlingsdebut!!!! Alltid spännande att se hur en ny häst reagerar vid tävlingssammanhang. Han var väldigt duktig och var väldigt stabil och lugn hela tiden. Vi hoppade en 1,05 och 1,10, i början på första klassen var han något tveksam men efter tre hinder sög han bra på hinderna. Vi blev placerade i första klassen och ett nedslag i omhoppningen i andra. Så skönt att han skötte sig så bra och att det inte var några problem någonstans :)
 
Filmerna!

RSS 2.0