Mot lidköping

 
Update: Tusse var jättefin i 1,20, noll fel och solklar runda :) Dock när vi skulle ut och jogga Ture var han halt.. Kollade med visitertång och han var öm i sulorna! Så blev inget mer utan vi åkte hem istället.. Kortvarigt meeting men skönt med en fin Tusse i alla fall.

Rosanna- Vid varje promenad

 
 

Rosanna- Måndag

Fina och soliga dagar börjar bli till en vana :D Idag ska jag först till stallet och sedan jobba några timmar, kombinerar hästarna med mc donaldsjobb i Täby centrum nu, där jag trivs väldigt bra :) Mamma är borta nu en vecka så tre hästar och jobb kan bli mycket ibland, men det går.
 
Igår var Ture på tävling i Södertälje, han fick hoppa en lagklass i div 1 1,20. Han gjorde det felfritt och vårt lag (Roslagens rid och körklubb) slutade på fyra fel och första utanför placering. Förra året kom vi totalt trea i div 1, ett poäng från en andraplats som skulle resulterat i en övergång till eliten! Får se om vi lyckades detta år istället :) Förresten så vann Roslagen div 2 omgången som var klassen innan!

Sundbyholm förra året då vi vann sista div 1-omgången.

Rosanna- Filmerna på Tusse


Rosanna- Enköping

I söndags var jag och båda pållarna och tävlade i Enköping, första för året! :)
 
Tusse var det som fick gå först ut och hoppa en 1,10. Var lite "orolig" innan att han skulle vara lite spookie och tittig eftersom han inte hade varit ute på så länge, men det märkte jag knappt av någonting! :) Det var faktiskt en nästintill perfekt runda kändes det som, bra kommunikation då han lyssnade super hela tiden, han var avslappnad och hoppade runda språng. Jag fick en väldigt bra känsla, vi tog det lugnt i omhoppningen men kom placerade.
 
I 1,20 sedan så kändes det som om han största fokus var var Ture befann sig, det var mycket gnäggande även under banans gång varje gång vi kom förbi utgången haha. Så kommunikationen fungerade inte lika bra denna klass, även om det inte blev några konstigheter så var allt inte lika mjukt och följsamt med små hjälper. I omhoppningen fick vi lite långt på en distans, jag var lite sen med att rida framåt så därför fick vi ett nedslag på bakbommen där. Men även om han inte var jätteavslappnad fick han fina språng, speciellt i trekombinationen :)
 
Sist men inte minst var det i slutet på dagen Tures tur att komma ut och hoppa 1,30! Och som han briljerade :) Var en A:0a där tiden räknas direkt, vi satte upp ett bra grundtempo och körde sedan på! Redan i första svängen kände jag hur snabb han var, jag bara sneglade lite åt vilket håll vi skulle och Ture vände på en femöring så jag knappt hann med haha. Men det kändes så himla bra, vi fick superbra flyt och hela rundan var i bra rytm och framåtlägen. Han var även väldigt försiktig och var inte i och rev. Den rundan räckte till en vinst! Så himla roligt :) Vi var till och med ganska överlägsna i tiden, sju sekunder snabbare än tvåan och tre sekunder snabbare än bästa fyrafelaren. Kul!

Rosanna- Träning

I onsdags var jag och Tusse på träning hos Sylve på Rekasta. Han har ju inte varit ute något i år, har bara tränat hemma, så han var ganska på tårna! Väldigt tittig i början och på tårna allmänt, lite spänd i hoppningen. Men i slutet släppte det helt och vi kunde hoppa den sista banan väldigt avspänt. Det kändes så himla bra, och han får verkligen fina språng! Tror det kan bli bra :)
 
http://youtu.be/LPl09MBlp9E

Rosanna- 2014 och 15

Nytt år! Så taggad på nya utmaningar och tävlingar :) Förra året var ett riktigt bra år, fick ju möjligheten att rida Ture som är världens bästa läromästare. Tog över honom på vintern och red igång honom sedan startade vi vår första tävling i februari. I juni red vi vår första 1,40 tillsammans och min första någonsin. Sedan dess har jag lärt mig mycket och vi har fått väldigt bra rundor på den höjden, men dessa onödiga fyrafelarna måste försvinna :) Men Ture har varit den perfekta hästen att få rutin med och vi kommer att fortsätta på samma sätt detta år för att försöka kvala till SM. Vi är dock väldigt försiktiga om honom så vår taktik är att starta få tävlingar och klasser, men välja ut de viktiga, han börjar ju bli lite till åren gubben ;)

Som ni vet fick jag ju också nya Tusse förra året, i slutet av September. Jag visste att han var ett kap men inte att han uppfyllde mina önskemål på min drömhäst! Är helt kär i honom, hoppas vi kommer lyckas fortsätta matcha på tävlingsbanorna också det återstår att se :)
 

RSS 2.0