Rosanna- Dagens Ridpass

Cillen
Idag red vi ut, ville ut och galoppera och få igång honom innan jag rider lydnad på volten imorgon innan det är tävling dagen efter! :) Så idag red jag på rörmossevägen som är en grusväg, den är ganska lång och går både upp och ner. På vissa ställen kan den dock vara lite hård, nydligen lade de dit mera grus som gjorde att det blev bättre underlag, men inte överallt. Så jag försöker även rida i kanten där det är gräs ibland.
 
Cillen är ju typ världens snällaste och brukar alltid försöka sitt yttersta, men även han har egna åsikter ;) Tex är det ridmässigt ganska stor skillnad på vägen bort och på vägen hem till stallet. På vägen bort kan han vara lite av en segis, man kan skänkla till honom i skritten och han ökar, men direkt när man släpper skänkeln saktar han ner igen, det går långsammare och långsammare tills han ibland stannar. Vid galoppfattningar är han lite långsam och tar några travsteg innan han börjar och är lång och seg. Vid vägen hem så får man istället passa honom så att han inte springer iväg och det är hela tiden sitta och korta och göra halter så han lyssnar tillbaka, han gör galoppfattning från halt och ja ni förstår. Han är så mycket lättare att rida på hemvägen när han har mer egen motor, men samtidigt är den segare varianten jag behöver öva på då det är viktigt att få ihop honom när han är så. Men idag var han i alla fall väldigt eftergiven i halsen nästan från början till slut! Direkt när vi började trava sänkte han huvudet och jobbade lägre :) 
 
En annan grej man märker han anpassar efter situation är rädsla för saker. När vi tex rider hem sista biten upp på vår grusväg brukar han bli rädd för en soptunna bakom honom som vi ridit förbi och kan helt plöstligt skena iväg upp till stallet och hagarna. Men nu har vi flyttat hästarna och Cillens kompis Ture rider man förbi innan man rider förbi soptunnan, och när han inte har nytta av att vara rädd då han inte vill åt det hållet är han kolugn hela den vägen där han egentligen brukar vara "rädd". ;) Det är ganska roligt faktiskt att uppmärksamma hästarnas beteenden så här, man kan försöka lära sig lite hur de tänker! :p
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0