Viveca- Ture bestämmer

Ture o Eddie delar hage och här ser vi klart vem som bestämmer.
Håll dig undan, jag ska dricka först.
 
 
OK, drick då :)
 
 
 
 
 
 
Det såg gott ut, jag tar en slurk oxå.
 
Ture e så cool, han behöver inte sparkas eller jaga någon för att visa vem som bestämmer. Det är jätteskönt, då det ju e så stor risk för skador när man släpper in en ny häst i hagen.
Och skador vill vi ju verkligen inte! ha.
 
 

Viveca- Helsinki Horse Show

Helt slut, efter två långhelger med mässor. Först Oslo Horse Show och nu i helgen Helsinki Horse Show.
Det blir långa (men trevliga) dagar, typ 12 timmmar per dag.
 
Stod mest i montern och pratade med sugna ridresenärerer och delade ut vår nya katalog.Vi har ju bytt namn från Häst & Sport Resor till horseXplore, så det var många undringar.
 
 
Sista klassen var spännande, både Douglas och Henrik till omhoppning.
 
Speciellt henrik satsade verkligen, men rev tyvärr ett hinder. Mkt imponerande ritt:)
 

Rosanna- Ture!

 

helsinki horseshow

 
Tuff båtresa under bildäck....survived o hade en bra dag på mässan:) 

Rosanna- Hoppträning

Denna helgen är mamma i Helsingfors för hästmässa så jag tar hand om hästarna, idag red jag alla tre. Eddie i ridhuset och uteritt på Ture och Tusse. Alla skötte sig väldigt bra, Eddie har mamma gjort ett så bra jobb med så han kan få en väldigt rund galopp där han sätter under sig och kan korta sig mycket.
Jag kände den stora skillnaden mellan Ture och Tusse tydligt när jag red ut senare. Ture lugn och trygg, går i bra rytm och alltid stabil, jobbar på. Tusse nyfiken på allt, kollar sig runt hela tiden, bockar några gånger vid galoppfattningar och blir lätt spänd, dock känns även han trygg, skulle inte sticka och är inte så lättskrämd.  
 
Igår hopptränade även jag och Tusse, skönt att inte behöva åka någonstans utan att vissa tränare kommer hit.. :) Det gick verkligen jättebra. Han har varit lite pigg de andra gångerna men igår var han avslappnad nästan hela tiden och han får så fina språng då! Vi hoppade lite linjer som vi sedan satte ihop till en bana, innan första hindret blir han lite taggad, studsar han lite och då får han inte kraften att hoppa sina bästa språng. Dock märker man att när han istället länger ut galoppen framåt hoppar han med lätthet, utan att man behöver sätta något tryck. Sista banan får ni se här nedanför.
 

Viveca- Hoppning i Polen

Jag har varit i Polen och hoppat på härliga hästar. hade de lyxigt värre med boende på slott, rekommenderas:)
 
Här föder de upp holsteiner, westphalian och trakehner, alla med hoppstam. Denna häst hoppade så lätt och enkelt (sorry Eddie men där ligger du verkligen i lä.)
 
 
Vi red ut på härliga böljande kullar.
 
 
Fick en trevlig fux, som gillade att galoppera:) (precis som jag)
 
Ja, här bodde vi...nästan, man kunde sova i slottet men vi bodde i ett hus aldeles bredvid där även restaurang och bar var. Åt och bodde som en prinsessa.
Här kommer Mikaela ha en hopphelg i mars.

Rosanna- Plötsligt sällskap

Igår var jag och Tusse nere på travbanan för att galoppera lite, den är super att ligga och rulla på och träna hästarnas kondition. När vi varit där i ungefär en halvtimme får vi plötsligt sällskap, från åkern bredvid kommer dessa 20 varelser på led i galopp, tvärsar travbanan och försvinner in i skogen igen! Rolig syn! Var först lite orolig att de skulle komma mot oss med de sprang i annan riktning, Tusse behöll sig jättelugn så det var skönt.

Rosanna- Södertälje

Igår var jag och Ture i Södertälje och hoppade en klass, 1,35. Det gick verkligen jättebra och Ture kändes superfin. Jag fick även fram bra ridning med flyt. Även fast det var en ganska hög klass med maxade hinder kunde vi satsa lite för att få en bra tid! Det gick hela vägen fram till sista hindret då det var en stor oxer man vände upp på på kortsidan, det kändes som om jag tryckte på lite för mycket i svängen och vi kom lite för nära så vi fick med oss frambommen. Men eftersom vi hade en ganska bra tid så kom vi ändå på plats 14, sistaplaceringen! Den som kom precis utanför hade bara 3 hundradelar långsammare tid än oss, ibland får man ha turen på sin sida :) Om vi inte skulle rivit så skulle vi slutat på en andraplats, kul att veta att vi kan ändå! :)
 
 

Rosanna- Pannband

Titta vilket tjusigt pannband jag fått på posten, använde presentkortet vi fick vid div 1 omgången i Syndbyholm vi vann i somras!Passar perfekt på Tusses vackra huvud :) Från Perlstoft.
Tävling i Gävle!

I helgen var jag och Ture på tävling i Gävle. Vi åkte på lördagen, jag fick köra bilen och transporten (övningsköra) medan mamma satt bredvid, kom dit på eftermiddagen för att hoppa 1,40. Känslan i den klassen var den bästa jag haft i 1,40 än så länge, det kändes så himla lätt och vi hade väldigt bra flyt. Men vi fick två nedslag med oss, kanske beroende på att jag måste vara ännu lite mer på honom för att han ska anstränga sig, ibland så hinner han bli lite loj på distanserna. Men som sagt, bra känsla :)
 
 
Dagen efter hoppade vi första klassen som var en 1,25 A:1a, vilket betyder att alla först hoppar en grundomgång och sedan får de som var nolla gå in igen och hoppa omhoppning. Vi var nolla i grunden även om det inte kändes lika bra som dagen innan. Det var ca. 20 av 70 som kom till omhoppning och till den så höjde de 5 cm så det blev 1,30. Jag och Ture har aldrig ridit för att satsa förut men nu tänkte vi prova det. Över andra hindret hoppade vi lite för långt mot kanten så anridningen till nästa hinder blev lite sned, men det klarade Ture bra. Därefter gick det jättebra, vi fick till bra svängar och satsade mot sista hindret på långsidan, eftersom att det va en trippelbarr fanns det ingen anledning att inte satsa, nästan omöjlig att riva om man inte kommer alldeles för långt ifrån. Vi fick en bra tid som räckte till en andraplats! :D Vi ledde fram tills allra sista ryttaren. Men det var superkul att satsa lite så det kommer vi att göra fler gånger :)

No touch

Här kommer en liten presentation av Tusse, min nya prins :) Han är sju år, född och uppväxt i Sverige. Hans pappa är Tornesch, Malin Baryards fina hopphäst, och mamman är ett holländskt halvblod som både tävlat dressyr och hoppning. Han har en enorm utstrålning och man blir lite kär bara man tittar på honom :) Det jag föll för när jag red var att han var så vaken och uppmärksam hela tiden, han är en känslig häst. Vi köpte honom av uppfödaren och han har tävlat 1,20-1,30 hoppning men startad 1,35. En rolig häst att rida varje dag och jag gillar honom jättejättemycket redan :) Juste, han är 1,64 centimeter hög, lite mindre än våra nuvarande hästar :)

RSS 2.0